Sve više zaraženih od virusa koji je odneo Miru Furlan: Zapadni Nil ponovo preti Srbiji, evo koji su simptomi

 
A. Š.
A. Š.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Slavna glumica Mira Furlan preminula je u 66. godini, a kako su navodili od izvora bliskih porodici, glumica je duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je preneo zaraženi komarac.

Zbog teške bolesti, poslednjih nekoliko meseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća medicinska pomoć, bolest je, nažalost, bila jača.

Njena smrt 20. januara 2021. godine, ostavila je za sobom neizbrisiv trag u srcima obožavalaca, kao i njenog supruga Gorana i sina Marka.

Ova velika umetnica ostaće upamćena po brojnim ulogama koje su obeležile jugoslovensku i svetsku kinematografiju.

Glumac Rade Šerbedžija otkrio je da su njeni poslednji dani bili ispunjeni velikom patnjom.

- Dugo je bolovala neizlečivo i teško. Bila je u komi. Tad je bila prekinuta bilo kakva veza sa njom. Ali svima nam je ostala u srcu jer je Mira Furlan, siguran sam, bila jedna od najdivnijih glumica na području bivše Jugoslavije - izjavio je Šerbedžija.

Inače, u Srbiji je nedavno potvrđen prvi slučaj zaraze virusom Zapadnog Nila za ovu sezonu, a prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut," do 12. avgusta zaraženo je osam osoba, od kojih su pet muškaraca i tri žene. Slučajevi su prijavljeni u Južnobanatskom, Beogradskom, Južnobačkom, Severnobačkom, Braničevskom i Mačvanskom okrugu.

Virus Zapadnog Nila često prolazi bez simptoma, ali kada su prisutni, mogu se pomešati sa običnom prehladom ili gripom. Simptomi uključuju groznicu, glavobolju, mučninu, povraćanje, otok limfnih žlezda i osip na koži. Ovi simptomi obično prolaze za nekoliko dana, ali mogu trajati i nekoliko nedelja.

(Telegraf.rs)

Video: Legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan preminula je u 65. godini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naivko Naivković

    19. avgust 2024 | 11:37

    Kako u Mirinom slučaju ta bolest nije prošla za nekoliko dana ili nedelja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA