Vinuo "One direction" u zvezde, onda razbesneo svet: Sajmon Kauel viđen u javnosti prvi put od smrti pevača

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Sajmon Kauel prvi put pojavio u javnosti nakon strašnih vesti da je Liam Pejn umro posle tragičnog pada u Argentini.

Liam je tragično preminuo u dobi od 31 godine, zadobivši katastrofalne povrede nakon pada sa trećeg sprata svog hotela u Buenos Ajresu.

Muzički mogul Sajmon, 64, bio je mentor bendu "One Direction" tokom učešća na The X Factor, a potom im je dao ugovor za svoju izdavačku kuću Sico, nakon što su završili na trećem mestu u emisiji.

Otkako ih je katapultirao u globalnu slavu zahvaljujući njihovim dečačkim ličnostima i zaraznoj muzici, bend je prodao preko 70 miliona ploča širom sveta.

Iako je Nikol Šerzinger bila mozak koji stoji iza stvaranja "One Direction", Sajmon je bio ključan u njihovom uspehu nakon što su potpisali ugovor sa njegovom izdavačkom kućom Sico. Uprkos tome što je izgledalo da su Liam, Lois Tomlinson, Najl Horan, Hari Stajls i Zejn Malik bili najbolji prijatelji – bilo je daleko od toga.

Na fotografijama se videlo se da Sajmona vozi njegovo obezbeđenje u kolima nakon što je objavljeno da je doneo odluku da prekine audicije Britain's Got Talent nakon Liamove smrti. Pokrio je oči parom crnih velikih avijatičarskih naočara uz veoma tužan izraz lica.

Međutim, Sajmon je ranije podelio svoje žaljenje nakon što je predao ime One Direction petorici momaka – što znači da nije ostvario profit od njih.

On je rekao u jednom podkastu:

- Jedna stvar za kojom žalim je što sam trebao da zadržim ime. Trebao sam da posedujem ime -

Kasnije je potvrdio da članovi benda poseduju ime One Direction, dodajući:

- To je problem, mogao sam da napravim šta već, ali kada umetniku daš ime, ono nije tvoje i to je moje jedino žaljenje. Dakle, ako slušate, otkupiću ga od vas. Ali to je jedino zbog čega žalim. Ako neko od članova benda, iz bilo kog razloga kaže da ne želi da ide na turneju, to može zaustaviti ostale turneje, tako da da sam ja vlasnik imena, to ne bi bio problem -

Prethodno je nagovestio svađu između nekih njegovih članova i One Direction-a, objašnjavajući da su Hari, Luis i Najal bili „neverovatno odani” nakon što je Liam Pejn potpisao ugovor sa Sikoom.

U međuvremenu, Pejn je govorio o svom vremenu u bendu io tome kako su momci bili prezaposleni.

Liam je rekao:

- Mi [One Direction] smo definitivno bili prezaposleni. Nisam imao lični život, nisam naučio ništa o sebi. Živeo sam samo kao ova povučena pop zvezda koja se plašila ljudi, koja je samo ostala unutra sve vreme. trebalo je da prestanem, definitivno bi me ubilo.

Sajmonovi komentari o posedovanju One Direction-a i nemogućnosti da ih unovči izazvali su gnev širom sveta.

Ešton Irvin, bubnjar grupe 5 Seconds of Summer koji je prethodno bio na turneji sa One Direction, a kasnije je naveden kao direktor kompanije 5SOS je takođe izašao na društvene mreže da kritikuje Sajmona. Imajući u vidu njegovih 5,9 miliona pratilaca na Iksu, Irvin je rekao: "Najgori."

- Ovaj čovek, i ova pojedinačna izjava, oličava sve što nije u redu sa muzičkom [i zabavnom] industrijom - rekao je jedan pratilac.

Dok je drugi napisao: - Dođavola, dobro je što su tada posedovali ime -

Liam je sa svojom devojkom Kejt Kasidi letovao u latinoameričkoj zemlji, ali se ona vratila u svoj rodni grad na Floridi neposredno pre njegove tragične smrti.

Policija, vatrogasci i kola hitne pomoći viđeni su ispred zgrade hotela nakon što je Lijam tragično pao.

Policija je, kako se navodi, pozvana zbog izveštaja da se muškarac ponašao agresivno u hotelu koji bi mogao biti pod dejstvom pića ili droge. Obdukcija je rasvetlila njegovu smrt i navodi da je njegova smrt u skladu sa padom od deset metara koji je pretrpeo sa balkona svoje sobe, koja se nalazi na trećem spratu hotela Casa Sur u ulici Godoj Kruz.

U izveštaju je navedeno da se radi toksikološko i anatomsko-patološko ispitivanje njegove krvi i urina kako bi se utvrdilo da li ima tragova droge.

Pored toga, muzičareva medicinska istorija može biti zatražena da bi se analizirala istorija njegovog mentalnog zdravlja. Trenutno, istragu vodi tužilac broj 16, koji vodi Andres Madrea.

Svedočenja daje zamenica sekretara Marija Florensija Lavađi.

Potpuni rezultati obdukcije biće objavljeni u dogledno vreme. Osoblje Mobilne kriminalističke jedinice gradske policije Buenos Ajresa prikupilo je forenzičke dokaze iz Liamove sobe u hotelu u kojem je odseo.

Policija je otkrila flašu viskija, upaljač, telefon koji bi mogao pripadati Liamu, a telefon će biti pregledan zbog poruka.

Na svim predmetima otkriveni su otisci prstiju. Takođe su potvrdili da je u prostoriji otkriven beli prah, pored lekova uključujući klonazepam i energetske tablete. Liamova lična sveska i pasoš su zaplenjeni i predati tužiocu. Njegovo telo pronađeno je u unutrašnjoj terasi hotela.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednji snimak Lijama Pejne: Objava slavnog pevača (31) nastala nekoliko minuta pre tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA