Umro poznati glumac: Porodica krila njegovu smrt, a sada su isplivali strašni detalji o zlostavljanju

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Slavni glumac Džon Ejmos je preminuo u 85. godini.

Otkriveno je da je uzrok smrti Džona Amosa kongestivna srčana insuficijencija.

Izvod iz matične knjige umrlih koji je dobio TMZ otkrio je detalje o smrti glumca.

Navodi se da je zvezda kremirana pre više od mesec dana.

U potvrdi se navodi da je Ejmos preminuo 21. avgusta u 17:18 u bolnici u Inglvudu. Prema dokumentu, Ejmos je kremiran 30. avgusta.

- S iskrenom tugom vas obaveštavam da je moj otac preminuo - objavio je njegov sin Keli Kristofer Ejmos, pa dodao da je njegov otac bio "najljubazniji čovek koji je imao zlatno srce, voljen u celom svetu".

- Mnogi obožavaoci smatraju ga svojim TV ocem. Živeo je dobar život. Njegova ostavština nastaviće da živi u njegovim izvanrednim delima na televiziji i filmu kao glumca - poručio je.

Inače, njegov sin, Keli Kristofer Amos - takođe poznat kao 'K.C.' - naveden je kao 'doušnik', onaj koji je okrugu saopštio da mu je otac umro.

U polju 'vrsta raspolaganja' navodi se 'kremacija/prebivalište' - gde je mesto stanovanja njegovog sina navedeno kao mesto posmrtnih ostataka. TMZ napominje da ovo ukazuje na to da njegov sin ima očev pepeo.

Ejmosova ćerka Šenon izjavila je na društvenim mrežama da je za očevu smrt saznala 'preko medija' - 45 dana nakon njegove smrti. Dolazi usred svađe između Šenon i K.C. nad očevom brigom na poslednjoj godini. Optužila je svog brata za zlostavljanje starijih nad njihovim ocem i navela K.C. zanemarili medicinske potrebe svog oca, loše upravljali njegovim finansijama, oponašali svog oca u komunikaciji i „iskoristili i nagrizli njegovo nasleđe“, navodi The Holliwood Reporter. On je negirao tvrdnje.

Ranije ove godine LAPD je zatvorio istragu o tvrdnjama da ga je Ejmosov sin zlostavljao.

Ejmosova ćerka Šenon Ejmos je više puta optuživala svog sina staratelja K.C. Ejmos da se 'imitirao njega u komunikaciji, ne obazirući se na njegove medicinske potrebe i loše upravljajući njegovim finansijama.' Služba za zaštitu odraslih prosledila je Šenonove navode LAPD-u, koji je otkrio da „nema ništa ozbiljno i da je sve u redu“ sa zdravljem 84-godišnjeg glumca nominovanog za Emi.

Džon je dobio Šenon i sina tokom njegovog decenijskog braka sa njegovom pokojnom bivšom suprugom Noel 'Noni' Mikelson. Razveli su se. godine.

Na društvenim mrežama brojne poznate kolege opraštaju se od preminulog glumca, a među njima je i glumac Martin Lorens.

- Ova vest me je zaista pogodila. Saosećam s porodicom ove istinske legende - poručio je Lorens.

Ejmos je bio pionir televizijskih serija, a najpoznatiji je po ulogama u "Good Times" i "Roots", kao i po roli u filmskoj franšizi "Princ otkriva Ameriku". Džon se za glumački posao odlučio nakon kratkotrajnih epizoda u klubovima američkog fudbala Denver Broncos i Kansas City Chiefs. Njegova glumačka karijera imala je nagli uzlet nakon uloge meteorologa u "The Mary Tyler Moore Show". Upravo po ovim ulogama zauvek će ostati upamćen.

(Telegraf.rs)

Video: Porodila se Nadica Ademov, ludo slavlje uz Darka Lazića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA