Slavni muzičar boluje od raka krvi poslednjih godinu dana: "Ludi ubica s sekirom je pokucao na vrata..."

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Klavijaturista legendarne grupe "The Cure" (Kjur) Rodžer O'Donel (68) objavio je da se bori sa rakom krvi.

Muzičar je na društvenim mrežama napisao da mu je prošle godine dijagnostikovan vrlo redak i agresivan oblik limfoma i da je od tada na lečenju.

- U septembru prošle godine dijagnostikovan mi je vrlo redak i agresivan oblik limfoma. Nekoliko meseci sam ignorisao simptome, ali sam konačno otišao kod lekara i rezultat biopsije bio je poražavajući. Završio sam 11 meseci lečenja kod najboljih stručnjaka na svetu, tražio sam druga mišljenja od timova koji su razvili lekove koje sam primao.

Koristio sam najnoviju imunoterapiju i lekove koji su prvi put korišćeni pre 100 godina. Poslednja faza lečenja bila je radioterapija koja je takođe bila jedna od prvih razvijenih terapija protiv raka", napisao je.

Dodao je da je lečenje bilo uspešno.

"Dobro sam i prognoza je neverovatna. Ludi ubica sa sekirom pokucao je na vrata, ali mu nismo otvorili", napisao je.

Savetovao je obožavaocima da potraže pomoć ako primete bilo kakve simptome. "Rak se može pobediti, ali ako se dijagnostikuje dovoljno rano, imate mnogo veće šanse, tako da sve što mogu da kažem je da idete na pregled ako imate i najmanje simptome - napisao je.

O'Donel je morao prošlog novembra da se povuče sa latinoameričke turneje grupe The Cure, navodeći tada da je to zbog zdravstvenih razloga.

Predvođen Robertom Smitom, rok bend The Cure osnovan je u Kroliju 1970-ih, a O'Donel im se pridružio tokom 1980-ih. Prethodno je napustio grupu u dva navrata, 1990. i 2005.

No, 2011. ponovo se pridružio bendu. Godine 2019. članovi su primljeni u Kuću slavnih rokenrola.

Nastupili su na Egzitu 2019. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Bajage i instruktora na Ušću povodom 40 godina karijere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA