Srbin čuvao Delona, ali sebe nije mogao: Otišao u Holivud da juri američki san, vratili ga u mrtvačkom sanduku

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Francuski glumac Alen Delon preminuo je u 89. godini i njegovom smrću se zatvara krug novog francuskog filmskog talasa.

Sudbine dvojice Srba su isprepletene sa njegovom - Miška Milošević i Stevice Markovića.

Obojica su ga upoznali kada je došao u Beograd da snima film "Marko Polo" i tada su imali nadimak "kraljeva ulice" jer su voleli da se tuku i pesnicama rešavaju probleme.

Delon, fasciniran Miškom, vodi ga u Francusku gde postaje njegov telohranitelj i veliki prijatelj. Stevica dolazi nešto kasnije, ali to je posebna priča.

U međuvremenu, Delon, Miško i Stevica su izlazili po pariskim klubovima gde su dva naočita Srbina privlačila veliku pažnju lepšeg pola, a Delona je oduševljavalo sa kakvom lakoćom su osvajali žene.

Miško je osvojio izvesnu Franasis Kanavas, Francuskinju rođenu u Alžiru koja je "odelepila" za beogradskim plejbojem.

Međutim, dešava se obrt kao na filmu - Fransis postaje Natali, dobija prezime Delon i novog muža.


Milošević nije mnogo patio jer je upoznao američku milionerku Sintiju. Ona ga vodi u Holivud i tako kreće njegova jurnjava za američkim snom...

Sintija mu kupuje mu "bentli" i jednu kartu za Holivud. Tačnije dve, jer oboje odlaze u kalifornijsku dolinu, gde Sintija svom dečku "from Belgrade" prve dane u USA kreira u ne samo jurcanju "kaldrmom" Sanset bulevara u zverskom bentliju, već finansira njegovu filmsku karijeru.

Život Miška Miloševića juri ka uspehu brzinom njegovog bentlija. Čini mu se da je viđen za naslednika Džejmsa Dina. Snima film "Rusi dolaze". Jedan kolega sa snimanja opisuje Miloševića kao zanimljivog, ali otkačenog tipa koji je imao običaj da ponekad sportskim kolima iznenada pojuri ljude po ulici i natera ih u beg. To je za njega bila super zabava. Miloševićeva super zabava je bila i jurcanje za ženama. Veza sa Sintijom je propala, a njegova mentorka ga je jednom prilikom prijavila policiji za nasilje.

Ipak, sve mu ide. Slavni glumac Miki Runi je imao školu za talente i bio je na neki način učitelj Miloševiću.

Holivudskom superstaru Beograđanin se "zahvalio" na orginalan način. Krenuo je u flert i avanturu sa Runijevom suprugom Barbarom koju je muž optužio da je u tome ohrabrivala Miloševića.

Stvari po Miloševića dobro idu. Obećana mu je uloga u velikom spektaklu "Pad rimskog carstva" u kojem jednu od glavnih uloga tumačila Sofija Loren. Počinje ljubavnu aferu sa Natali Vud, prelepom glumicom koja je igrala u filmu "Buntovnik bez razloga" u kojem je glavna zvezda bio Džejms Din, koga je hteo da nasledi Milošević. Zbog toga mu je imponovala veza sa Natali Vud, koja je u ljubavnoj biografiji imala već uknjižene veze sa Vorenom Bitijem i Elvisom Prislijem.

Krajem januara, tačnije 30. januara 1966. godine Milošević dolazi u porodičnu vilu Runijevih u Holivudu. Oko osam sati uveče odlazi sa Barbarom u spavaću sobu. Par je posle nekoliko sati pronađen mrtav na podu kupatila, a zvanična istraga je u finalu rekla da je Milošević ubio Barbaru i to pištoljem koji je Miki Runi kupio 1964. godine.

Zatim je izvršio samoubistvo. Ipak, po nekim verzijama Milošević je ubijen, a pre toga je bio zverski pretučen. Njegovo telo dopremljeno je u Beograd u avionu "Pan ama", a prevoz posmrtnih ostataka kao i sahranu na Novom groblju platio je Alen Delon.

Četiri godine kasnije Sintija, bivša supruga Miloša Miloševića, koja ga je dovela u Holivud, optužila je za ubistvo čuvenog glumca Kerija Granta, što je zvezda Hičkokovog filma "Sever-severozapad" odbacila kao glupost i laž.

Sintija je skončala misiteriozno i tragično poput svoje velike ljubavi Miloša Miloševića. Njeno beživotno telo je pronađeno 1973, u prtljažniku automobila.

Bila je vezana i pretučena do smrti, a njeno ubistvo ostalo je nerazjašnjeno.

(Telegraf.rs/Nedeljnik)

Video: Ed Širan i Kalum Skot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amoresuperatutto

    18. avgust 2024 | 18:23

    Celu tu pricu oko Alena, Stevice i afera je najdetaljnije opisao Marko Lopusina u knjizi "zagrljaj Pariza". Tu je i navedeno da su vlasti u Jugoslaviji odmah znale ko je ubica, cim je avion sa telom sleteo u BG.Pokojnik je cirilicom navodno na carapi napiso ko ga je ubio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA