Selin Dion podelila kako pati od desetominutnog kriznog napada: Otkriva svoju borbu sa sindromom ukočene osobe

 
A. Š.
A. Š.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Slavna pevačica boluje od neurološkog poremećaja - sindroma ukočene osobe

Zajapurena, uplakana, plačući od bola i nesposobna da kontroliše svoje telo, Selin Dion trpi mučni desetominutni napad u novim scenama iz predstojećeg dokumentarca koji otkriva njenu bitku sa sindromom ukočene osobe (SPS).

Pevačica je snimila i dokumentarni film „Ja sam: Selin Dion“ - srceparajući pogled na svakodnevni život superzvezde dok se suočava sa SPS-om i njegovim iscrpljujućim efektima.

Kanadska pevačica je viđena kako joj zastaje dah dok medicinski profesionalci očajnički pokušavaju da ublaže njene bolne grčeve mišića dok snimateljska ekipa tiho snima iskušenje.

U jasnoj nevolji, izbezumljenoj Dion je dat medicinski sprej za nos, koji se obično koristi za lečenje efekata klaster napada kod pacijenata koji pate od SPS.

Selin je dijagnostikovano stanje, retki autoimuni neurološki poremećaj koji uzrokuje ukočenost mišića i nekontrolisane grčeve, 2022. godine.

Na jednom snimku objavljenom na platformi Amazon Prime, vidi se kako se pevačici grči telo tokom razgovora sa lekarima, te ih bespomoćno gleda dok je lekari nežno postavljaju u udoban položaj i proveravaju joj vitalne funkcije.

Sve vreme, njene noge ostaju ukočene dok se bori sa oslabljujućim posledicama retkog stanja.

Nakon što joj je ukazana pomoć, pevačica je konačno mogla da sedi uspravno i pokrila se ćebetom pre nego što je priznala da joj je neprijatno što je izgubila kontrolu nad svojim telom pred kamerama.


"Svaki put kada se ovako nešto desi, osećaš se tako posramljeno i tako, kao, ne znam kako da to izrazim, to je samo... znaš, voliš da nemaš kontrolu nad sobom...", rekla je pevačica.

Dodala je: "Još uvek vidim sebe kako plešem i pevam. Uvek nađem plan B i plan C, znaš. To sam ja. Ako ne mogu da trčim, hodaću. Ako ne mogu da hodam, puzaću. Ali neću stati. Neću stati."

Upozoravamo, snimak može biti uznemirujuć.

Dion je otkrila da ta bolest može izazvati tako jake grčeve da mogu slomiti rebra i osećati se kao davljenje grla.

Majka troje dece prvi put je nagovestila zdravstvene probleme u januaru 2022. kada je otkazala severnoameričke datume svoje svetske turneje Courage.

Tog decembra, pevačica je otkrila da joj je dijagnostikovan retki neurološki poremećaj pod nazivom Sindrom ukočene osobe.

Stanje, koje pogađa jednog od milion ljudi i uzrokuje nekontrolisano naprezanje mišića, na kraju ostavlja obolele kao 'ljudske statue' jer progresivno zaključava telo u krute položaje, ostavljajući obolele nesposobne da hodaju ili govore.

Iako ne postoji lek za SPS, postoje tretmani koji usporavaju napredovanje i Dion je otkrila da je činila sve što je mogla da smanji simptome., prenosi Dejli Mejl.

(Telegraf.rs)

Video: Veljko snimio čudnu pojavu iznad svoje vile na Dedinju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    25. jun 2024 | 21:30

    Zao mi sto joj se dogadja ta bolest.Mnogo je naroda bolesno -kod nas posebno .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA