Glumac umro u jezivoj tragediji, izujedale ga vodene zveri: Imao je samo 49 godina, znate ga iz ovog hit filma

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U okolinu su postavljeni znaci za opasnost

Tamajo Peri preminuo je od napada ajkule nakon što je surfovao na Havajima.

Surfer, koji je glumio u "Piratima sa Kariba: Na čudnim plimama", pronađen je mrtav, a na telu je imao ujede od ajkula.

Surfovao je na ostrvu Goat, poznatom i kao Mokuauia, u blizini Laiea na Havajima, pre nego što je pronađen mrtav u nedelju u 13 časova, saopštila je Hitna medicinska pomoć Honolulua.

Tamajo je surfovao tokom pauze, a radio je kao spasilac. Na licu mesta je proglašen mrtvim.

Zvaničnici su potvrdili da je Tamajo žrtva nakon što su obavešteni njegovi najbliži.

Rečeno je da su spasioci doveli Tamajoa na obalu skuterom. Ekipe hitne pomoći veruju da je glumac možda pretrpeo više od jednog ujeda ajkule.

Građani su upozoreni da se drže podalje od vode, a u okolini su postavljeni znaci upozorenja za ajkule. Vršilac dužnosti šefa okeanske bezbednosti Kurt Lager objavio je izjavu nakon njegove smrti: "Tamajo Peri je bio spasilac koga su svi voleli, dobro poznat na severnoj obali, profesionalni surfer poznat širom sveta. Tamajova ličnost je bila zarazna, i koliko god su ga ljudi voleli, on je više voleo sve ostale. Naše saučešće upućujemo Tamajovoj porodici i celoj spasilačkoj porodici. Tražimo malo privatnosti za njegovu porodicu u ovom trenutku ."

Gradonačelnik Rik Blangiardi pozvao je fanove da poštuju želju porodice za privatnošću. Rekao je da je smrt "tragičan gubitak" i dodao: "Tamajo je bio legendarni spasilac i veoma poštovan, sjajan član našeg tima za bezbednost okeana; to je zaista teško zamisliti, tako da samo želimo da izrazimo naše poštovanje našim momcima“.

Tamajo Peri Foto: Instagram/oahusurfingexperience/

Tamajev prijatelj Džejson Bitzer se takođe oglasio na Fejsbuku.

Napisao je: "Stvari koje smo videli! Moj brate u Hristu, volim te brat! Tamajo, neću preboleti ovo dok te ne vidim na nebu. Tamajo Peri nisi mi bio prijatelj, bio si moj brat, bol kolektivno osećamo da je ogromno." Tamajo je surfovao više od 15 godina i podučavao je druge kroz Oahu Surfing Experiencw sa svojom suprugom Emilijom Peri.

Ranije je govorio o iskustvu kada je za dlaku izbegao smrt  dok je surfovao.

"Pre nekoliko godina, dok sam surfovao na Pajplajnu, bio sam umešan u čudnu nesreću koja se pretvorila u skoro kobno iskustvo. Incident se dogodio sve zbog nepažnje druge osobe. Lekcije koje sam izvukao iz tog događaja inspirisale su me na moj cilj da onima koje podučavam usadim pravilan bonton i bezbednost dok surfuju", napisao je on u svojoj biografiji.

Osim u Piratima sa Kariba, Tamajo se pojavio u "Lost", "Havaii Five-0" i "Blue Crush". Takođe je radio na brojnim reklamnim kampanjama za kompanije.

Peri je rođen 1975. godine, odrastao je na istočnoj strani Oahua, a karijeru je napravio na Severnoj obali, i kao profesionalni surfer i kasnije kao spasilac.

(Telegraf.rs)

Video: Govor Veselina Jevrosimovića na komemoraciji Nevenu Raniću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA