Biznismen ubio pevačicu Viktoriju u kući, ispred troje dece: Potom izvršio samoubistvo

 
A. Š.
A. Š.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Britanski biznismen ubio je svoju ženu pre nego što je pucao u sebe u očiglednom ubistvu-samoubistvu

Britanski biznismen Dejvid Tomas Blajt (53) upucao je češku pevačicu, TV voditeljku i komičarku Viktoriju Veru Blajt u njihovoj vili u Ankari u Turskoj, dok je njihovo troje male dece bilo kod kuće.

Prvo je upucao svoju ženu pre nego što je isti pištolj okrenuo prema sebi,  11. juna, piše turski list "Hürriyet".

Veruje se da se par svađao zbog poruka koje je pronašao na Viktorijinom telefonu. Viktorijina sestra, Aleksandra, objavila je na Instagramu:

- Sa dubokom tugom i bolom moram da saopštim da moja voljena i lepa sestra, sunce naših života koja nam je donela toliko radosti, svojim smehom, pozitivnim duhom  i energije, zauvek nas je napustila. Molim vas, sve vas molim, dajte nam vremena zbog dece.

- Moja porodica prolazi kroz veoma težak period jer su izgubili oba roditelja. Nedavno smo sahranili oca, a sada i sestru i devera i treba nam vremena da se oporavimo, ali pre svega treba da budemo tu zbog dece. Zaista cenimo vaše prelepe poruke, ali u ovim teškim vremenima treba nam vremena da odahnemo - poručila je ona.

Njihovu decu, još uvek svi maloletni, čuvaju rođaci koji su otputovali u Tursku.

U izjavi koju je objavio advokat Viktorijine porodice govori se:

- Tokom ovog teškog vremena, želeli bismo da tražimo privatnost porodice. Gubitak najmilijih je izuzetno bolan, a celoj porodici je potrebno vreme da procesuira ovu nesreću i sazna sve potrebne stvari vezane za ove trenutke.

Poreklom iz Južne Afrike, četrdesetogodišnja Viktorija preselila se u Češku sa porodicom kada je imala 14 godina.

"Tata je bio Čeh, ali je 1969. pobegao u inostranstvo i proputovao celu Afriku. Potom je upoznao moju majku u Namibiji i zajedno su se preselili u Južnu Afriku", preneo je list Blesk.

"Ponekad se zvala Viktorija Velvet, a prvi put je stekla slavu sa svojim debi albumom iz 2006. pod nazivom "Killing Me Softly", na kojem se nalazi obrada Eagles "Hotel California".

Ali njena muzička karijera prekinuta je samo tri godine kasnije kada je ostala trudna sa svojim prvim detetom Blitom rođenim u Edinburgu.

Viktorija je "mislila da je uhvatila holivudsku zvezdu" kada je prvi put srela Blajta u jednom baru u centru Praga, rekao je jedan blizak prijatelj.

Par je tamo nastavio da živi nakon venčanja 2014. godine.

Kasnije je prezentovala Jutarnji šou na češkom radiju Evropa 2, zajedno sa Leošem Marešom, pre nego što se preselila u Tursku gde je Blajt započeo posao.

U saopštenju na sajtu stanice stoji:

- Tragične vesti koje su stigle iz Turske pogodile su sve koji su poznavali Viktoriju. Tim pre što smo je lično poznavali i dve godine smo sreli prelepu i punu života Viktoriju na poslu. Toliko smo te voleli Viktorija i nikada nećeš biti zaboravljena.

Viktorija, koja je sebe opisala kao "pola Turkinja, pola Čehinja, pola Južnoafrikanka" na društvenim mrežama, uveliko se uključila u lokalnu zajednicu nakon što se preselila u Tursku 2019.

Pokrenula je DazSpor, kompaniju za sportske događaje odgovornu za polumaraton pod nazivom Runkara i druge trke.

Takođe je pokrenula i druge organizacije fokusirane na umetnost i društvenu solidarnost, zajedno sa radom na poboljšanju odnosa između Češke i Turske.

U saopštenju na Instagram stranici njene kompanije stoji:

- Saučešće, duboko smo tužni zbog smrti osnivača DazSpora, gospođe Viktorije Blajt.

Kažu da su Blajtovi posmrtni ostaci vraćeni njegovoj porodici u Škotsku.

Viktorijino telo u međuvremenu ostaje u Turskoj. Policija još istražuje tragični incident, prenois Dejli Mejl.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA