Porodica ispunila najveću neostvarenu želju Metjua Perija: Zbog ovoga će mnogi ljudi biti zahvalni

 
Ekipa Jetseta
Ekipa Jetseta
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Nakon što je Metju preminuo, njegova porodica odlučila je ostvariti taj cilj njemu u čast

Slavni glumac Metju Peri sahranjen je 3. novembra, u krugu porodice, najbližih prijatelja i legendarne ekipe iz serije "Prijatelji".

Porodica Metjua Perija javila se mesec dana od njegove smrti. Za magazin Pipl govorili su o Fondaciji Metju Peri kojom žele odati počast preminulom glumcu.

Glumac je tokom života otvoreno govorio o svojoj borbi s zavisnošću, a porodica se nada da će Fondacija pomoći i drugima koji se bore s istim stvarima.

- Važno nam je, kao porodici, poštovati  nasleđe od Metjua. Potencijal koji Fondacija Metju Peri ima da pomogne onima koji pate od ove bolesti nešto je što s ponosom donosimo svetu -  rekla je glimčeva porodica, prenosi Page Six.

Kejt Morison, Metjuov očuh, podstakao je obožavatelje da doniraju Fondaciji.

- Ovo nije nešto što obično radim, ali ove godine je drugačije. Učinite što možete, bio bih vam zahvalan - napisao je na društvenoj mreži "X".

Pre svoje prerane smrti, zvezda Prijatelja koja se decenijama borila sa zavisnošću od alkohola i droge planirala je osnovati Fondaciju za podršku onima koji pate od zloupotrebe supstanci. Nakon što je Metju preminuo, njegova porodica odlučila je ostvariti taj cilj njemu u čast.

Fondacija Metju Peri pokrenuta je 3. novembra s ciljem identifikovanja zavisnosti kao bolesti, rešavanja predrasuda koje onemogućuju pojedincima da traže i dobiju brigu te žestoko zagovara bolje i pravednije lečenje.

Veb stranica fondacije trenutno sadrži crno-belu fotografiju pokojnog glumca uz inspirativan citat o Perijevoj želji da pomaže drugima.

- Kad umrem, ne želim da Prijatelji budu prva stvar koja se spominje. Želim da pomaganje drugima bude prva stvar koja se spominje. I živeću ostatak života dokazujući to. Zavisnost je previše moćna da bi je iko mogao pobediti sam. Ali zajedno, dan po dan, možemo je pobediti -  piše na stranici.

Video: Fanovi se opraštaju od Metju Perija: Ostavljaju cveće ispred glumčeve kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA