Naomi Vots ušla u menopauzu u 36. godini: "Nije bilo lako. Imala sam migrene i znojenje"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zvezdu filma "Diana" trajni gubitak menstruacije  u 36. godini života itekako je šokirao, pogotovo kada o tome nije imala nikakvih saznanja, rekla je za People

Britanska glumica Naomi Vots (54) otkrila je da je u menopauzu ušla jako rano, još u tridesetim godinama.

Zvezdu filma "Diana" trajni gubitak menstruacije  u 36. godini života itekako je šokirao, pogotovo kada o tome nije imala nikakvih saznanja, rekla je za People.

- Proći kroz menopauzu u tako mladoj dobi nije bilo lako, pogotovo u vreme kada je o tome bilo tako malo informacija. Promene raspoloženja, noćno znojenje, migrene... - ispričala je ona i dodala:

- Prolazak kroz ovo putovanje doveo me je do dubljeg razumevanja sebe, prebrodila sam ga osećajući se autentičnije svoja. Mnogo slobode došlo je nakon samopriznanja. Sve mi je govorilo da se žene u menopauzi odbacuju, ali u isto vreme ta misao postala mi je motiv da postanem autentičnija, više svoja, da se odmaknem od nevidljivog zida priznajući sebi ono što su svi verojatno mogli da pogode.

Naomi, zbog preranog ulaska u menopauzu, došla je do spoznaje vlastite sebe, te tako prebrodila "izazovno razdoblje prilagođavanja".

Njeno prihvatanje prirodnog ženskog stanja u ranoj dobi rezultiralo je partnerstvom s britanskim udruženjem "Menopause mandate", neprofitnom organizacijom čija je misija da se skloni stigma sa žena u menopauzi, te da ih pokaže kao snažne i slobodnije verzije sebe.

Glumica zbog ličnog iskustva smatra da se krije mnogo neispričanih priča i iskustava žena koje prolaze ove promene, te kaže kako menopauza "nije adekvatno prikazana" na filmskim ekranima i želi to da ispravi.

- O tome se na filmu progovara kroz sporedni komentar, iako se menopauza odnosi na značajan deo života žene. Zašto to nije vredno pisanja filmskih priča? Toliko se stvari može dogoditi u životu žena tokom tog doba: odlazak odrasle dece iz kuće, briga za starije roditelje, razvod, promena karijere, povratak u radni odnos. Sve je to odličan materijal za filmsku priču - zaključuje glumica.

Naomi se u junu ove godine udala za američkog glumca Bilija Krudupa (55). Upoznali su se na snimanju Netflixove serije "Gypsy", te su svoju vezu uspešno skrivali neko vreme. Prvi put zajedno su se pojavili na dodeli nagrada Screen Actors Guild Awards u februaru 2022. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Paparaco: Jovan Memedović uhvaćen u kupovini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA