Majklu Foksu se stanje pogoršalo, boluje od Parkinsonove bolesti : "Smrt mi kuca na vrata"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zvezda filmskog serijala "Povratak u budućnost" dao je intervju za CBS-ovu emisiju "Sunday Morning" i priznao koliko mu je teško

Majkl Foks (61) više od 30 godina se bori s Parkinsonovom bolesti, a u poslednje vreme mu se zdravstveno stanje pogoršalo pa se kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Zvezda filmskog serijala "Povratak u budućnost" dao je intervju za CBS-ovu emisiju "Sunday Morning" i priznao koliko mu je teško.

- Neću dočekati 80. godinu - rekao je glumac, kako se može videti u najavi emisije.

- Da, smrt kuca na vrata. Neću lagati. Postaje teško, postaje sve teže. Svaki dan je sve teže - ispričao je Majkl novinarki Džejn Pauli.ž

Christopher Lloyd, Michael J Fox, Kristofer Lojd, Majkl Džej Foks Foto: Profimedia/Mike Coppola / Getty images

Potom je otkrio da je imao operaciju uklanjanja benignog tumora na kičmi, no zahvat mu je "poremetio" hodanje pa je počeo "lomiti" i druge delove tela, uključujući ruku, lakat, lice i šaku.

Objasnio je kako je "veliki ubica" Parkinsonove bolesti padanje, a mogu biti i problemi sa žvakanjem hrane i upala pluća.

- Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s Parkinsonovom bolešću. Tako, da, razmišljao sam o smrtnosti ove bolesti - ispričao je Foks kojem se mnogi dive jer se dugo bori s teškom bolesti i uvek se trudio da bude optimističan.

Majklu su doktori postavili dijagnozu kada je imao 29 godina i tada je pokrenuo fondaciju, radio na filmskim i televizijskim projektima te je bio posvećen porodici

Glumac je uvek nalazio snagu i u svojoj supruzi i koleginici Trejsi Polan (62) kojom se oženio 1988. te imaju bliznakinje Akvinu i Šajler (27) i kćer Esmu (21) te sina Sama (33).

- Trejsi i deca su neverovatni. Znam da zvuči dosadno, zvuči kao bajka, ali u braku smo 30 i nešto godina, tako da smo očito nešto dobro otkrili - rekao je Foks.

Majkl je upoznao Trejsi 1985. kada je angažovana kao njegova devojku u hit sitkomu "Family Ties". U to vreme je Polan bila u dugogodišnjoj vezi s Kevinom Bejkonom.

- Verovatno ćemo se venčati, ali osećam se kao da smo još deca, a brak je tako odrasla stvar. Strašno sam zaljubljena - govorila je tada glumica o vezi s Kevinom.

Majkl Foks Printskrin: Youtube/ CBS Sunday Morning

Majkl je imao dugogodišnju devojku Nensi Mekenon, a kasnije se šuškalo da ljubi Kornti Koks. Ipak, uskoro je započeo vezu s Trejsi s kojom je nakon serije snimao i film "Bright Lights, Big City".

Zaprosio ju je 26. decembra 1987., nakon sedam zajedničkih meseci.

- Nisam zapravo bio zabrinut da će me odbiti. Najteži deo je bio odlučiti kada ćemo se venčati i kako da niko ne zna za to - ispričao je Foks koji je kroz godine skupio više od 1.5 milijardi dolara za istraživanje Parkinsonove bolesti.

Reč je o bolesti poremećaja pokreta zbog smanjenja lučenja hemijske supstancije dopamina u delu mozga koji ima važnu ulogu u kontroli voljnih pokreta.

(Telegraf.rs)

Video: Paparaco: Jovan Memedović uhvaćen u kupovini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA