Kanje Vest zbog komentara o Jevrejima više nije milijarder: Izgubio 1,5 milijardi zbog samo jedne izjave

 
 
  • 4

Njegovo bogatstvo sastoji se i od robnih marki, nekretnina, vrednosti njegove muzike i 5 posto udela u kompaniji bivše supruge Kim Kardašijan, Skims

Reper Kanje Vest izgubio je status milijardera nakon što je Adidas prekinuo saradnju s njim zbog antisemitskih izjava.

Ranije ove godine objavljeno je da Vest ima neto vrednost od neverovatnih 2 milijarde dolara, ponajviše zahvaljujući višegodišnjem ugovoru s Adidasom za svoju marku popularnih Yeezy patika.

Njegovo bogatstvo sastoji se i od robnih marki, nekretnina, vrednosti njegove muzike i 5 posto udela u kompaniji bivše supruge Kim Kardašijan, Skims, ali reperov imetak upravo je postao puno manji.

Naime, Forbes izveštava da je Vestov ugovor s Adidasom činio 1.5 milijardi dolara njegove neto vrednosti, tako da bez nemačkog sportskog brenda njegovo bogatstvo pada na 400 miliona dolara.

Adidas nije jedina firma koja je prekinula veze s Vestom nakon njegovih komentara o Jevrejima, odrekli su ga se i Gap, CAA i Balenciaga, a časopis Vogue takođe "nema nameru" da ponovo raditi s reperom u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Mnogo toga je uzeto, testament nisam video: Bratanac Esme Redžepove o sudskom sporu i nasledstvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nulta grupa

    26. oktobar 2022 | 19:27

    Na MTV dodjeli za oskar najboljih muzickih umjetnika, pobjednica Taylor Swift treba da odrzi pobjednicki govor. U tom momentu Konj West joj bukvalno otima mikrofon iz ruku i onako pred citavim svijetom bojkotuje Swiftovu i izjavljuje kako Beyonce zasluzuje da pobijedi. Blamaza na svjetskom nivou. Obama je tada samo kratko prokomentarisao rekavsi : ”Magarac”. Toliko o ovom imbecilu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA