Bila je golmanka, fascinira je veštačka inteligencija: Sve o ženi koja je rodila blizance Ilonu Masku

 
 
  • 0

Još uvek nije poznat pol deteta, ali malo je reći da Šivon intrigira javnost

Saosnivač Tesle, Ilon Mask, poželeo je dobrodošlicu blizancima koje je dobio u tajnosti sa 36-godišnjom Šivon Zilis, jednom od njegovih glavnih rukovoditelja u Neuralinku, u novembru 2021, kako je preneo Insider.

U aprilu ove godine roditelji su zatražili da se imena novorođenčadi promene tako da imaju očevo prezime i sadrže majčino prezime kao deo srednjeg imena, prema sudskim dokumentima do kojih je došla veb stranica.

Još uvek nije poznat pol deteta, ali malo je reći da Šivon intrigira javnost.

Šivon je rođena u Kanadi, pohađala je Univerzitet Jejl, gde je bila golman u školskom hokejaškom timu. Živela je u San Francisku pre nego što se preselila u Ostin u Teksasu.

Šivon nakon što je diplomirala na Univerzitetu Jejl, radila je u IBM-u, a kasnije je postala jedna od osnivača Bloomberg Bete, proveravajući startape za strojno učenje, s vremenom je prešla u Neuralink, radeći kao direktorka projekta u kancelariji glavnog izvršnog direktora.

Prema njenom LinkedIn profilu, trenutno je direktorka operacije i posebnih projekata u kompaniji, čiji je Mask osnivač od 2016.

Pridružila se OpenAl-u, organizaciji koju je Mask osnovao, kao savetnica, a kasnije je postala članica uprave 2016. Mask je napustio upravu 2018. godine.

Zilis je radila na više Al projekata za Maskovu kompaniju Tesla, od dizajna autopilota do dizajna čipa, a prema biografiji na svom Tviter profilu, Zilis je zainteresovana za veštačku inteligenciju, biološku inteligenciju, te sve što postoji između i izvan toga.

Godine 2021. podelila je svoje planove za razvijanje veštačke inteligencije u svetu na najbolji mogući način dok je govorila na kanadskoj preddiplomskoj konferenciji.

- Ako razmislite o tome, svaka pojedinačna komponenta vaše stvarnosti, sve što ste ikada dotakli, bilo koje sećanje koje ste ikada imali, sve što ste ikada osetili, sve su to samo signali koji emaniraju iz vašeg mozga i tako kada govorimo o stvaranju platforme za direktno sučeljavanje s mozgom, imate potencijal da jednostavno modulirate doslovno sve - rekla je tada Zilis.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf.rs)

Video: Deniz Dejm otkrila zašto ipak nije ušla u Elitu 8

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA