Sajentološka crkva pokušava da ućutka žrtve silovanja glumca iz "Veselih sedamdesetih"

 
  • 0

Američki glumac je optužen za silovanje tri žene, koje se navodno dogodilo pre 20 godina

Danny Masterson, Deni Masterson Deni Masterson; Foto: Tanjug/AP

Američki glumac Deni Masterson (44) je uhapšen 17. juna ove godine i optužen za višestruko silovanje tri žene.

Ali nije samo glumac onaj kome se sudi. Optuženi su svi bivši članovi sajentološke crkve, kojoj je 44-godišnji glumac posvećen.

Prethodno su četiri žene, uključujući i tri koje su podnele krivične prijave, podnele građansku tužbu protiv Denija i crkve, optužujući crkvu da ih uznemirava zbog toga što su napad prijavile vlastima.

- Naši klijenti su prijavili seksualne napade koji su učinjeni od strane članova sajentološke crkve. Sajentološka crkva je pokušala da prikrije seksualne napade - rekao je advokat napadnutih žena.

Sistematično su ih maltretirali, ugrožavajući privatnost njih i njihovih porodica, te im, u nameri da ih ućutkaju, namerno prouzrokovali emocionalni stres - navodi se u tužbi.

Crkva je negirala sve tvrdnje iz tužbe i demantovala priču u medijima.

Jedina žrtva identifikovana po imenu Krisi Karnel Bikler se zabavljala sa Denijem od 1996. do 2001. godine i tvrdi da je više puta drogirana i silovana u glumčevoj kući na Holivud Hilsu.

- Bikler se više puta probudila u krevetu nakon što je Masterson seksualno napao. U jednom konkretnom slučaju, Masterson je stavio drogu u njeno vino na večeri i silovao je. Sledećeg jutra Masterson joj je priznao da je imao analni seks sa njom dok je bila u nesvesti - piše u optužnici.

Deni je insistirao na tome da je nevin po svim građanskim i krivičnim prijavama. Njegov advokat Tomas Mesereu je rekao da je glumac "u potpunom šoku" zbog optužbi i napada koji su se navodno dogodili pre 20 godina.

- Gospodin Masterson je nevin. Uvereni smo da će biti oslobođen kada svi dokazi konačno izađu na videlo i svedoci budu imali priliku da svedoče - dodao je njegov advokat.

U aprilu 2003. navodno je silovao 28-godišnju ženu, a negde između oktobra i decembra iste godine optužen je za silovanje još jedne 23-godišnje žene.

Deni je od 2011. u braku sa glumicom Bižu Filips (39), sa kojom ima ćerku Fijanu Fransis (5).

(I.T.)

Video: U hotelu ih sačekalo iznenađenje: Jelena Karleuša pokazala šta je Duško Tošić uradio za ćerke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA