Devojka milijardera objasnila značenje imena X Æ A-12 koje su dali sinu: "Ovo je protivzakonito!"

 
 ≫ 
  • 10

Pevačica Grajms objasnila je zbog čega su ona i milijarder Ilon Mask dali neobično ime svom sinu

Elon Musk Grajms i ilon Mask; Foto: Profimedia

Kanadska pevačica Grajms (32) i tehnološki mogul Ilon Mask (48) su u ponedeljak dobili prvo zajedničko dete, a onda su otkrili bebino ime. Sina su odlučili da nazovu X Æ A-12.

Novopečeni roditelji ovo neobično ime ipak neće moći da upišu u detetov rodni list. Notarska služba iz Los Anđelesa je objasnila da je u saveznoj državi Kaliforniji nezakonito uključivanje simbola i brojeva u imena koja se unose u matičnu knjigu rođenih.

Zakon kaže da se u službenoj dokumentaciji mogu pojaviti samo slova abecede, što znači da X Æ A-12 krši takva pravila.

Korisnici društvenih mreža već danima pokušavaju da odgonetnu šta dečakovo ime znači, a sve neduomice sada je na Tviteru razrešila novopečena majka Grajms:

- X je nepoznata varijabila, a Æ je vilenjački znak za Ai ( veštačku inteligenciju). A-12 je oznaka našeg omiljenog aviona SR-17, bez oružja, bez odbrane, samo brzina, sjajan u bitkama, ali nenasilan. I za kraj, A kao Arhanđeo (Archangel), moja omiljena pesma - objasnila je Grajms.

Zatim se oglasio i sam Mask koji je novopečenu majku ispravio u njenom pojašnjenju.

On je primetio slovnu grešku u njenom statusu i upozorio ju je na to, a izgleda da ona nije bila previše impresionirana tim potezom.

- SR-71, ali da - napisao je on ispravljajući njeno objašnjenje za njihov omiljeni avion, jer je zamenila brojeve oznake.

Grajms mu na to nije ostala dužna pa je napisala:

- Oporavljam se od operacije i jedva sam živa tako da mislim da bi trebalo da mi se slovne greške oproste - odgovorila je ona.

Mask joj je na to napisao da je moćna žena.

Razlog zbog čega je ime nezakonito nije jedino teškoća izgovaranja imena, nego i to što slovo Æ ne postoji u američkoj abecedi. Zbog toga Mask i Grajms možda neće biti u mogućnosti da daju sinu ime koje su planirali i koje im je veoma drago.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(I.T.)

Video: “Hoće da nas unište!”

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA