Muzičar preminuo od korona virusa

 
  • 2

- Žao mi je što moram da vas obavestim da je moj prijatelj Marselo Peralta preminuo. Sjajan muzičar i neizmerna osoba - napisao je na svom Fejsbuk profilu muzičar Giljermo Bacola

Marselo Peralta Marselo Peralta Printskrin: Youtube/Carlos Sir Charles Gonzalez

Argentinski muzičar Marselo Peralta preminuo je od posledica korona virusa u Madridu, u 59-oj godini, javljaju svestki mediji. Tužnu vest potvrdio je njegov kolega i prijatelj, Giljermo Bacola.

- Žao mi je što moram da vas obavestim da je moj prijatelj Marselo Peralta preminuo. Sjajan muzičar i neizmerna osoba. Svako ko je imao privilegiju da ga poznaje divio mu se. Marselo je bio jedan od mojih najbližih i najstarijih prijatelja. Upoznali smo se 1982. godine i bili smo samo "odvojeni" tokom godina kada je on bio u Madridu, a ja još uvek u Buenos Airesu. Ostalo je bila muzika, uživanje i zabava, i to ću uvek pamtiti... Slomljen sam, ali osećam se primoranim da prenesem vest svima - napisao je Bacola na svom Fejsbuk profilu i apelovao na ljude da vode računa o zdravlju.

Marselo Peralta se rodio u Buenos Airesu 1961. godine. Studirao je klavir i muzičku teoriju, a 1979. godine dobio je sertifikat da podučava kao prosefor muzičke kulture.

Sa 18 godina je počeo da svira saksofon i bio je zainteresovan za muzičku Serža Šalofa, a bio inspirisan velikim muzičkim umetnicima kao što su Džon Koltrejn, Albert Ajler i Ornet Kolmen.

Od 1996. godine počeo je da živi u Madridu. Svirao je na brojnim festivalima, gde je pokazao zavidnu tehniku sviranja saksofona.

Pogledajte jedan od njegovih nastupa:

Video: Pogledajte kako virus može lako da se proširi van bolnice: Vodite računa o higijeni ruku

(Telegraf.rs)

Video: Karleuša napravila spektakl u Pazovi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA