Ovaj Srbin je najperspektivniji mladi glumac Evrope! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 9

Tridesetogodišnji Nikola Rakočević primio je evropsko priznanje za Zvezdu u usponu na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu, gde je proglašen jednim od najvećih talenata na Starom kontinentu

Srpski glumac Nikola Rakočević, kojeg su mnogi zapazili u filmovima "Šišanje" i "Krugovi", krajem prošle godine uvršten je među deset najvećih mladih talenata u Evropi, a priznanje Zvezde u usponu uručeno mu je juče na 46. filmskom festivalu u Berlinu.

Član žirija i ujedno jedan od najpoznatijih britanskih filmskih kritičara, Čarls Grant, pohvalio je talenat srpskog glumca tokom svečane ceremonije u Berlinu:

- Nikolu obožavamo. On je ubedljiv u iskazivanju osećaja. Vi jednostavno ne vidite glumu na ekranu, impresionirao nas je - istakao je Gant.

Nikola je rođen 27. juna 1983. u Kragujevcu, dok je studije usavršavao u Beogradu, na Univerzitetu umetnosti.

Nakon dugogodišnje veze oženio se Jelenom s kojom ima dvogodišnjeg sina. Kaže da je veoma posvećen porodici koja je njegov oslonac i utočište, te stoga izbegava da u javnost iznosi svoju intimu.

- Već odavno volim, imam divnu ženu i dete. Neko vreme sam otvoreno pričao o privatnom životu u medijima. Sad sam promenio stav. Zašto bih pričao o svom sinu protiv njegove volje, zašto bih ga dovodio u bilo kakvu situaciju koju možda ne želi, a još je vrlo mali da se izjasni. Ne želim javno da pričam kako volim svoje dete, nekako mi je bezveze - rekao je on.

Prvi put se na filmskom platnu pojavio u kratkometražnom filmu "Dobro poznata stvar" 2002, dok je do zapažene uloge u filmu Stevana Filipovića "Šejtanov ratnik", kada je imao samo 22 godine, igrao manje role u pozorištu, filmovima i serijama.

Samo par godina kasnije dobija ulogu u popularnoj domaćoj seriji "Moj rođak sa sela" gde igra Murata, a svoj glumački talenat pokazuje u obe sezone serije "Vojne akademije".

Glavna uloga u filmu "Šišanje", u kome je surovi skinhed Novica, vinula ga je u sam vrh domaće kinematografije, dok je u poslednje vreme najviše pažnje skreuo likom Bogdana, kojeg igra u nagrađivanom filmu "Krugovi" Srdana Golubovića.

- Moram priznati da sam imao tremu na početku snimanja zbog priče koja govori o autentičnom događaju,  čoveku koji je zaista postojao, koji je zbog svoje dobrote tragično stradao, kao i straha da ne napravimo nešto lažno ili otužno od svega toga. Imao sam malu tremu i zbog samog Aleksandra Berčeka, jer svi znamo koliko je darovit i koliko nije lako stati pored njega pred kameru - ispričao je Nikola.

I u filmu "S/Kidanje" Koste Đorđevića Rakočević je pokazao koliko je talentovan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajsajsbejbi

    11. februar 2014 | 17:33

    Frigo ti ili si nepismen ili ti je tastatura otkazala. Svaka cast njemu jer je zaista talentovan glumac . A to da li je uobrazen ili ne, o tome se ne prica ovde. Uostalom,lepo je cuti da je jedan Srbin nagradjen za svoj uspeh.

  • Thrylos

    11. februar 2014 | 16:45

    Kako li je prepotentni Bikovic reagovao na ovo? :P

  • Perzefona

    11. februar 2014 | 16:32

    Ja ga obozavam. Odlican je :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA