Rani radovi srpskih folkera – Jasna Milenković Jami (VIDEO)

 
  • 1

Jami se bavila i gimnastikom, pa je svojevremeno važila za jednu od najzgodnijih pevačica

Opšte je poznato da srpski folkeri kao zmija noge kriju stare snimke svojih prvih nastupa i pojavljivanja u medijima! Međutim, u eri Interneta, vrlo je teško takve "uratke" sačuvati od znatiželjnika i svih onih koji su skloni da od takvih videa naprave javnu sprdnju i podrugivanje.

Telegraf.rs nastavlja da otkriva kako su na početku karijere pevali Ceca “Zanovetak” Ražnatović, Indira “Proždrnuće” Radić, Dragana “Nije Lejdi Gaga” Mirković, ali i Jeca, Dara, Seka, Super Sneki i još neki!

9. JASNA MILENKOVIĆ JAMI– HAJDE MENI PRIĐI (Snimak iz 1992. na RTS-u)

Jami je rođena Beograđanka. Svoju karijeru počinje 1991. godine i za PGP-RTS snima album sa hit pesmama "Put bola putujem" i "Hajde meni priđi". Jami se bavila i gimnastikom, te je sama zaslužna za to što je bila jedna od najzgodijih pevačica.

Krajem 1992. godine uspeva da uradi album i zasluži titulu "Pevačica godine". Iako je album postao slušan tokom 1993. godine, njegova promocija krenula je u sklopu novogodišnjih šou-programa. Do dan-danas je ostala misterija ko je finansirao album na kom su učestvovali najtraženiji muzički saradnici: Marina Tucaković, Aleksandar Futa Radulović, Dragan Brajović Braja, Zlaja Timotić, Bebi Bekić…

Šuškalo se da je sponzor bio jedan od tadašnjih sportista, zbog čijeg je kašnjenja kasnila i organizovana promocija u hotelu "Interkontinental". Ipak, album je objavio PGP-RTS 1993. godine, a zvao se "Čokolada". Postao je hit, a Jami jedna od najtraženijih pevačica. Te godine ona je, pored Lepe Brene, bila najtiražnija pevačica, ali i rekorder po broju primljenih prestižnih nagrada, plaketa, priznanja, čak 12 za pesmu "Čokolada".

Jami je 1995. godine snimila treći album pod nazivom "Šibica". Još u startu se dosta očekivalo od ovog albuma, ali je usledila blokada i zabrana Jami na TV ekranima i radio-stanicama upravo zbog škakljivog teksta pesme "Šibica". Ipak, sa malo zakašnjenja album je postao veoma popularan, a sporna pesma ogroman hit.

Posle dve godine pauze i nerazumevanja sa PGP-RTS-om, ona je odlučila da napravi diskografski transfer i da pređe u tada moderniju i jaču produkcijsku kuću ZaM. Posle svih primljenih nagrada za prethodne albume sledio je i novi album, kao i nova saradnja sa Srky Boyom i Perom Stokanovićem, koji je bio zadužen za tekstove i melodije. Album je nosio naziv "Virus prevare".

Jami je bila sve smelija, nosila je i dalje kratke haljine i suknjice. Mediji su počeli da je sukobljavaju sa mnogim pevačicama, da je i dalje povezuju sa političarima, ali ona je ostajala ista, ujedno drugačija i nova.

Već je 1998. godine snimila novi album, takođe za ZaM, koji se zvao "Zažmuri". Ponovo je u pitanju bila nova ekipa na čelu sa Goranom Ratkovićem Raletom i Perom Stokanovićem. Godine 2000. ona objavljuje novi album sa hit pesmama "Prokleto muško", "Crni dijamanti", "Tako tako", "Dosta mi je tvojih laži". Ostaje u ZaM produkciji kao njihov ekskluzivac. Rađa cerku Leu i pravi trogodišnju diskografsku pauzu. Godine 2003. vraća se sa novim albumom pod nazivom "Divlja mačka", koji je objavila za Gold Music.

Već 2004. godine izdaje kompilaciju svojih najvecih hitova sa tri nove pesme, koja nosi naziv "One stvari". Kompilaciju je objavio VIP Production u saradnji sa PGP-RTS-om. To je bio veliki povratak Jami u svoju prvobitnu diskografsku kuću. Vratila se 2006. godine sa pesmom "Hajde malo malo". Ponovo je imala ogroman hit iako nije ni slutila da će tako biti. Objavila je album za City Records pod nazivom "Nije svejedno".

Za potrebe jedne od RTS-ovih emisija snimila je jednu pesmu na engleskom, čime je pozitivno zbunila mnoge gledaoce, ali se ta pesma još nije našla na nekom nosaču zvuka.

Tokom svoje karijere dobila je mnogo kritika na račun kompletnog stajlinga. Nije poznato da li je nekada imala stilistu, ali je uvek ostajala dosledna svome izgledu.

Jami trenutno peva u restoranu "Velika Skadarlija" u Beogradu, a u vreme njenih nastupa uvek se  traži karta više. 

Pogledajte snimak iz 1992. godine, na kojem Jami izvodi naslovnu numeru sa prvog albuma:

(Tekst: Mladen Mitrić)

Video: "Treba 100.000 € mesečno da se lepo živi, prosečnoj porodici je dovoljna jedna plata"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa stankovic

    23. februar 2012 | 08:30

    Cini se da bi sve nase zvez dice volele da ti rani radovi nestanu !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA