Novi film Branka Baletića premijerno na FEST-u

 
  • 0

Posle 19 godina od režiranja "Balkan ekspresa", Branko Baletić napravio novu filmsku bombu - "Lokalni vampir"

Posle 24 godina produciranja, pisanja scenarija i bavljenja TV režijom, crnogorski autor Branko Baletić se na velika vrata vraća u vode filmske režije ostvarenjem "Lokalni vampir", koje će svoju premijeru imati na 40. FEST-u.

Baletić, poznat po ostvarenjima "Balkan ekspres" (1983) i "Sok od šljiva" (1981), snimio je film koji sadrži elemente akcije, erotike i horora, a u suštini je komedija i bavi se mentalitetom junaka u trenutku kada ih tranzicija zatiče nespremne. Zaplet filma započinje kada majka lažno prijavljuje sinovljevu smrt kako bi ga spasla kockarskih dugova. Sin se krije i noću izlazi kao vampir u nameri da se sveti protivnicima, udvaračima svoje "udovice" i svoje majke.

Prema rečima autora, film se bavi "mentalnom tranzicijom" našeg vremena:

- Baš kada je krenula ta "mentalna tranzicija" došlo je do globalne krize, a to je sjajan razlog da se promene zaustave. Zbog toga sam i odabrao malu zatvorenu sredinu i ljude koji žive u raju, a da toga nisu ni svesni, kao ni promena u velikom svetu. Kada ustaljeni red stvari iznenada poremeti pojava vampira, počinju promene u njima samima.

Reditelj Branko Baletić odrastao je, studirao i režirao u Beogradu. Publici je poznat po filmovima "Uvek spremne žene" (1987), "Balkan ekspres" (1983) i "Sok od šljiva" (1981). Režirao je i prvu epizodu kultne serije "Otvorena vrata" (1995). On je od 1986. do 1990. bio generalni direktor Avala filma u Beogradu, predavao je filmsku režiju u Beogradu i Cetinju, bio kolumnista nedeljnika "Vreme". Trenutno živi u Podgorici, gde je na dužnosti direktora Crnogorske kinoteke.

Premijera filma "Lokalni vampir", kojoj će prisustvovati reditelj Branko Baletić, kao i tri vodeće glumice filma Kristina Stevović, Gordana Gadžić i Ivana Mrvaljević, biće održana u Domu omladine, 26. februara, od 20 časova.

Telegraf.rs

Video: Deniz Dejm otkrila zašto ipak nije ušla u Elitu 8

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA