Anđelina na sudu dokazala da njen film nije plagijat!

 
  • 5

Anđelina Džoli dobila je sudski proces koji je protiv nje pokrenuo hrvatski novinar Josip Knežević, tvrdeći da je njen rediteljski prvenac "U zemlji krvi i meda" plagijat

Američka glumica Anđelina Džoli dobila je sudski proces koji je protiv nje pokrenuo hrvatski novinar Josip Knežević, tvrdeći da je njen rediteljski prvenac "U zemlji krvi i meda" plagijat, jer je ukrala ideju iz njegovog romana, prenose američki mediji.

Džolijeva je zajedno sa producentskom kućom "GK films" i distributerskom kućom "Film distrikt" američkom okružnom sudu u Los Anđelesu dostavila brojnu dokumentaciju kako bi dokazala da nije ukrala ideju iz knjige "Slamanje duše", koju je 2007. godine Knežević objavio pod pseudonimom Džejma Bredoka.

Džolijevu i njen tim zastupala je advokatska firma "L. A.’s Reed Smith", koja je saopštila da poznata glumica i njen tim nisu prekršili Bernsku konvenciju, kao ni američke zakone o zaštiti autorskih prava.

U objašnjenju okružnog sudije Doli Gi navodi se da film i knjiga "u suštini" nisu slični, te da bi Bredok u eventualnom nastavku procesa trebalo da predstavi nove dokaze ako ne želi trajno odbacivanje tužbe.

Knežević, sarajevski novinar sa zagrebačkom adresom, svojevremeno je ispričao kako se nekoliko puta našao sa producentom Erikom Sarkićem da bi razgovarali o potencijalnom snimanju filma po njegovom književnom predlošku, te da je bio šokiran kad je čuo kako isti producent u saradnji s slavnom glumicom radi film prema istovetnoj priči.

U središtu radnje filma "U zemlji krvi i meda" je ljubavna priča između srpskog vojnika i ratne zarobljenice, Bošnjakinje Ajle.

- "U zemlji krvi i meda" prvenstveno je priča o izdaji, osveti i tragediji u kojoj se nazire vrlo malo ili nimalo nade, a radnja knjige "Slamanje duše" fokusirana je na porodicu, ljubav i ljudsku snagu - stoji u objašnjenju američkog Okružnog suda u Kaliforniji.

(Telegraf.rs / Agencije)

Video: Poslednji snimak Lijama Pejne: Objava slavnog pevača (31) nastala nekoliko minuta pre tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    30. mart 2013 | 16:10

    Svasta se moze dokazati kad covek ima malo veci budzet da potplati tamo gde treba.....

  • русија

    31. mart 2013 | 00:31

    лажљиви антисрпски филм финанциран од шиптарског лобија

  • русија

    2. april 2013 | 13:10

    ја би препоручио да нико не гледа то лажљиво говно од филма

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA