HEMINGVEJEVA UNUKA: Otac je seksualno zlostavljao moje sestre

 
  • 2

Prema Mjurijelinim tvrdnjama, u stanju kada zbog alkohola više nije znao za sebe, njen otac Džek, jedini sin Ernesta Hemingveja, seksualno je zlostavljao njene dve starije sestre, što ona “nije videla, ali je čula”

Unuka pisca Ernesta Hemingveja, glumica Mjurijel (51), koja je svojevremeno bila nominovana za Oskara za ulogu u filmu "Menhetn" Vudija Alena, snima dokumentarni film "Beg od ludila", u kome otkriva mračne tajne svoje porodice.

Osim što otvoreno govori o mentalnim bolestima i alkoholizmu, Mjurijel otkriva i da je njen otac, Hemingvejev jedin sin Džek, seksualno zlostavljao njene dve starije sestre, Džoan i Margo.

Margo, svojevremeno najbolje plaćeni model na svetu i dosta neuspešna glumica, izvršila je samoubistvo u 42. godini, dok Džoan, koja je jedina u porodici "zvanično luda", boluje od teškog oblika bipolarnog poremećaja, odnosno manično-depresivne psihoze.

Od bipolarnog poremećaja je bolovao i njihov deda, veliki književnik Ernest Hemingvej, poznat po alkoholizmu i adrenalinskoj zavisnosti. Pre tačno 52 godine on je takođe izvršio samoubistvo, ustrelivši se iz puške.

Alkoholičar je bio i otac Džek, koji je, prema Mjurijelinim tvrdnjama, u stanju u kom zbog alkohola više nije znao za sebe, seksualno zlostavljao njene dve starije sestre, što ona "nije videla, ali je čula".

Ona je ovakvu sudbinu izbegla zahvaljujući tome što je od 11. godine spavala sa majkom, koja je u to vreme obolela od raka i o kojoj se sve do smrti brinula. Nakon toga, u 17. godini napustila je roditeljski dom.

Mjurijel kaže da takvo očevo ponašanje "niti osuđuje niti opravdava", da oca ne mrzi, jer inače nije bio čudovište, već "dobar i ljubazan čovek", te da je takve stvari činio samo u stanju teškog pijanstva.

Mjurijel je tek sa sadašnjim partnerom, holivudskim kaskaderom Bobijem Vilijamsom, otkrila čari spontane zabave, neplanirane igre i opuštenog života.

Njene dve ćerka, Dri (25), koja gradi karijeru modela, i Lengli (23), koja se bavi likovnom umetnošću, takođe su uzele prezime Hemingvej. Majka se nada da će ih porodično proklestvo zaobići, a film koji snima smatra, između ostalog, i prilikom da devojke upozna "s njihovom ludom porodicom".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Ceca sa Dejanom Kostićem otkrila prve informacije o albumu i Ušću 3, ljudi će "odlepiti" kad čuju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • belzabel

    17. februar 2013 | 09:47

    NA ZAPADU NISTA NOVO!!!!!

  • русија

    17. februar 2013 | 06:27

    е јбг сада чула а није видјела... коју послуку порати ? 20 000 под морем

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA