Anđelina poručila Srbima: Nisam pozivala na ukidanje RS, u filmu se ne pominje 300.000 mrtvih!

 
  • 3

U pismu upućenom Udruženju novinara Srbije, glumica istakla da su srpski mediji bez razloga napali njen film "U zemlji krvi i meda"

Agent poznate holivudske glumice Anđeline Džoli obratio se u ime svoje klijentkinje Udruženju novinara Srbije. U pismu koje je u UNS stiglo iz firme Endevor, koja zastupa Džolijevu, kaže se da je poznata glumica upoznata sa tim kako se o filmu „U zemlji krvi i meda“ izveštava u regionu i da bi želela da se objavi sledeća njena izjava:

„Neki srpski i drugi mediji su ovih dana napali naš film `U zemlji krvi i meda` i ja želim da ispravim pogrešne informacije koje sadrže ti izveštaji. S obzirom na osetljivost teme, opasno je i neodgovorno objavljivati i ponavljati te netačnosti.

Netačno je da se u filmu tvrdi da je 300.000 ljudi poginulo u sukobu. Ni ta, ni bilo koja druga cifra vezana za broj žrtava u konfliktu se ne pojavljuje u bilo kom trenutku filma.

"Nikad nisam pozivala na ukidanje Republike Srpske, i ništa slično nije bilo predmetom razgovora na skorašnjem sastanku sa predsednikom Obamom“, poručila je holivudska glumica čiji je film, i pre premijere na ovim prostorima izazvao burne reakcije.

Potsetimo, rediteljski prvenac Anđeline Džoli izazvao je veoma oštre reakcije javnosti u Republici Srpskoj. Čak je i Obrad Bubić, predsednik Udruženja logoraša RS dobio imejl u kome stoji da lepa glumica i od skora i rediteljka traži ukidanje "genocidne tvorevine" - Republike Srpske. Iako se Anđelina odmah pobunila, prema pisanju "Kurira", sve je verodostojno i takav imejl postoji, dok je Džolijeva ovaj srpski dnevni list nazvala "smećem od novina koji se, na žalost, pravi od dobrog drveća". Prema nekim informacijama, falsifikovanju istine o građanskom ratu u BiH finansijski delimično pomogla i bošnjačka dijaspora.

Ipak, Anđelina Džoli treba da stigne u Sarajevo 14. februara na regionalnu premijeru svog rediteljskog debija. Ona će se pokloniti sarajevskoj publici sa celokupnom ekipom koja je radila na ovom filmu.

Telegraf.rs

Video: Nebojša Čović otkrio šta je potrebno Zvezdi za A licencu Evrolige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA