GODIŠNJICA: Gugl obeležio 46. rođendan "Zvezdanih staza" (VIDEO)

 
  • 0

Interent pretraživač odao je počast legendarnoj seriji, koja ima bogatu istoriju emitovanja na brojnim svetskim TV stanicama

Internet pretraživač Gugl nastavio je tradiciju obeležavanja raznih godišnjica, koje su imale određenu jačinu u istoriji ljudskog roda. Ovog puta, odata je počast čuvenoj naučno-fantastičnoj seriji "Zvezdane staze". Gugl je za ovu priliku napravio neku vrstu mini-igrice, koju ljubitelji ovog ostvarenja (ali i oni koji to nisu) mogu da igraju.

Serija Džina Rodenberija pojavila se na TV ekranima davne 1966. godine, i za kratko vreme je okupio veliki broj obožavatelja. U pitanju je putovanje zvezdanog broda "Enterprajz", koji je krenuo u petogodišnju misiju istraživanja. Glavnokomandujući je bio kapetan Džejms Tiberijus Kirk, koga je u orginalnoj seriji tumačio čuveni Vilijam Šatner.

On se zajedno sa svojom hrabrom posadom kroz 79 epizoda suočavao od brojnih opasnosti kroz svemir, upoznavajući se sa raznim miroljubivim i ne tako miroljubivim rasama. Tu je i putovanje kroz vreme, koga isto ima na pretek.

Orginalna serija "Zvezdane staze" snimana je do 1969. godine, kada je prikazana i poslednja epizoda. Posle toga, iz ove franšize "izašla" su još pet serijala: "Zvezdane staze: Animirana serija", "Zvezdane staze: Sledeća generacija" (sa Patrikom Stjuartom u glavnoj ulozi), "Zvezdane staze: Duboki svemir 9", "Vojadžer" i "Enterprajz".

Čuvena serija ima i svojih 11 filmskih verzija, dok se 12. očekuje 17. maja 2013. godine.

Pogledajte trejler za orginalni serijal "Zvezdanih staza".

(Telegraf.rs / foto: Printscreen Google)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA