KOLIKO ZARAĐUJU PEVAČI: Ceca i Brena najskuplji, Šaban i Zmiki od 3.000 evra!

 
  • 1

Ceca i Brena za koncerte uzimaju više od 10.000 evra, većina "vrhunskih" folkera pevaju za manje od hiljadu evra, a neki i za "stotku"

Pre nekoliko godina, popularni pevači zarađivali su i do 10 i 15 hiljada evra po večeri, dok su najveće estradne zvezde uzimale dupli iznos. Međutim, situacija se vremenom promenila, pa su mnogi zbog krize prepolovili honorare. Dok pevači ne pričaju o svotama koje zarade, plašeći se da će ukaljati svoj ugled, ovu tajnu znaju kolege s kojim oni nastupaju.

-  Ceca i Brena mogu lepo da zarade, više od svih ostalih, kaže harmonikaš Miša Mijatović, i dodaje: - Tu su i proverena pevačka imena - Miroslav Ilić, Snežana Đurišić, Šaban Šaulić, Vesna Zmijanac koji mogu da uzmu od 3.000 do 5.000 evra za veče, pa i nešto više ako pevaju pred 2.000 do 3.000 ljudi. Ovi ostali, koji su ispod njih, moraju da se zadovolje sa 1.000 evra. To je desetak pevača na estradi, dok ostali rade za siću, mada danas ni 100 evra nije sića. Sve u svemu, starija garda je na ceni i nemaju konkurenciju u mladim pevačima - rekao je za "Vesti" proslavljeni harmonikaš i kompozitor Miša Mijatović.

Kada smo već kod honorara, prema pisanju "Novosti" Svetlana Ceca Ražnatović nastupiće na festivalu u Guči za svotu od 35 hiljada evra. Što se tiče Lepe Brene, brojni mediji su preneli vest da je slavna pevačica nastupila na prilepskom "Pivo festu" za istu svotu.

(izvor: Vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa stankovic

    3. avgust 2012 | 05:53

    Nije uopste problem koliko estradni "umjetnici" zaradjuju, daj Boze da im je svaka gaza cca po 100.000 evra. Bitno je dali na njih placaju porez drzavi. Posto se gostovanje po inostranstvu placa kesom i na ruke, nitko ne zna kolike su im zarade. Vecinom ne govore istinu i novinarski podaci su relativni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA