Pesma iz filma "Top Gun" bila je neviđeni hit, a ove četiri zvezde su odbile da je otpevaju (VIDEO)

 
  • 1

Pesma "Danger Zone", koju se sa uspehom izveo američki pevač Keni Logins i koja mu je donela svetsku slavu, bila je prvo ponuđena drugim izvođačima

Pre skoro 30 godina film "Top Gun", u kojoj su glavne uloge igrali Keli Mekgilis i Tom Kruz, počeo je da se daje u bioskopima širom planete i tokom vremena je postao izuzetno popularan. Neviđen uspeh doživela je i muzika iz tog ostvarenja, između ostalog i pesma "Danger Zone", koji je otpevao američki pevač Keni Logins.

Pogledajte spot za pesmu "Danger Zone":

Ono što je zanimljivo jeste da Keni Logins nije bio prvi izbor da otpeva ovaj svetski hit.

Pesma je prvobitno ponuđena čuvenoj grupi "Toto" (poznata po hitovima "Africa", "Hold The Line" i drugim, prim. aut), ali do saradnje na kraju nije došlo zbog pravnog konlikta između producenata filma "Top Gun" i advokata ovog benda. Članovi grupe su nameravali da za ovo ostvarenje izvedu pesmu "Only You", koja je trebalo da bude originala ljubavna tema umesto hita "Take My Breath Away" grupe "Berlin" (koja je, da podsetimo, postala veliki hit). Zbog pravnih problema, pesma "Only You" nije uvrštena u muziku za film "Top Gun".

Podsetimo se kako je grupa "Toto" izvela svoj hit "Africa":

Pesma grupe "Toto" "Only You" koja je trebalo da bude deo muzike filma "Top Gun":

Hit "Danger Zone" ponuđen je i Brajanu Adamsu. Slavni muzičar odbio je za izvede pesmu i da učestvuje bilo kom projektu vezano za ovo ostvarenje, jer je smatrao da film "Top Gun" veliča rat. Osim toga, producenti poznatog filma želeli da iskoriste Adamsovu pesmu "Only The Strong Survive" za potrebe ovog blokbastera, ali je Brajan odbio da se njegovi hit koristi u te svrhe.

Brajan Adams - "Only The Strong Survives":

Pesma "Danger Zone" je isto ponuđena grupi "Reo Speedwagon". Ovaj bend, koji je bio popularan osamdesetih godina prošlog veka, odbio je da je izvede, jer članovima ovog sastava nije dozvoljeno da izvode pesme koje nisu njihove. (Pesmu "Danger Zone" napisali su italijanski kantautor Đorđo Moroder i njegov američki kolega Tom Vitlok, koji nisu deo grupe "Reo Speedwagon")

"Reo Speedwagon" - "Keep On Loving You":

Kanadski pevač Kori Hart, poznat pod hitu iz osamdesetih "Sunglasses At Night", je isto odbio da peva "Danger Zone", jer je hteo da se fokusira na sopstvene pesme.

Kori Hart - "Sunglasses At Night":

Na kraju, pesma je dodeljena pevaču Keniju Loginsu i postala je svetski hit. Bila je na drugom mestu U.S. Billboard Hot 100 liste.

(Telegraf.rs)

Daljinac baner

Video: Deniz Dejm otkrila zašto ipak nije ušla u Elitu 8

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA