Mali roker Johnny dobio Specijalnu nagradu YOUTH HERO 2016 (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 0

Nikola Johnny Ranković je najmlađi muzičar na svetu koji je izdao rokenrol album, a zbog svog autorskog rada ušao je u istoriografiju rokenrola

Specijalno priznanje "Youth Heroes" koju dodeljuje EXIT fondacija u saradnji sa Naftnom industrijom Srbije dobio je trinaestogodišnji Beograđanin Nikola Johnny Ranković, koji nas već nekoliko godina zadivljuje svojom neverovatnom energijom, ljubavlju prema muzici i humanitarnim radom.

Premijera pesme i spota "HARLEY, LES PAUL & R'N'ROLL" - JOHNNY RANKOVIĆ feat. ŽIKA JELIĆ (YU GRUPA) (VIDEO)

Nikola je najmlađi muzičar na svetu koji je izdao rokenrol album, na kom se nalaze pesme čiji je autor i izvođač. Pesme je pisao od sedme do desete godine, da bi prošle godine izdao album "Teram po svom", na kom je odsvirao i otpevao sve svoje pesme i zbog svog autorskog rada ušao u istoriografiju rokenrola!

Foto: Promo Foto: Promo

Iako je rođen sa pola srca i sa srčanim manama, Nikola je velikim brojem koncerata u Srbiji, učešću na međunarodnim takmičenjima i humanitarnim radom za koji je mnogo puta nagrađen, dokazao da je njegovo srce prepuno ljubavi i da neumorno kuca za muziku i druge ljude kojima je potrebna pomoć.

Veći deo detinjstva proveo je u bolnici, da bi nakon duge operacije korišćenje insulina postalo njegova svakodnevica. Odmalena je iskusio težu stranu života, ali je odlučio da sve preokrene u svoju korist! Pored aktivnog bavljenja muzikom i značajnih dostignuća u ovoj oblasti, bavi se humanitarnim radom.

Foto: Promo Foto: Promo

Aktivnim učešćem u akcijama i druženjem sa decom koja imaju problema u različitim segmentima života, motiviše vršnjake da se okrenu muzici kao izlazu iz problema. Rado je viđen gost na Onkološkom odeljenju instituta za OIR Srbije, kao i u Prihvatilištu za decu bez roditeljskog staranja na Banjici, gde sa vršnjacima svira, peva i uči ih da sviraju gitaru.

Nikola Johnny Ranković osoba je na koju bi svi trebalo da se ugledamo. On je dečak, borac, umetnik i roker. Ovaj mladi heroj naučio nas je mnoge lekcije, a posebno onu najvažniju - da nikada ne treba odustajati.

Pored muzičkog usavršavanja na Britansko-irskoj muzičkoj akademiji, za šta se već priprema, ambicija mu je da nastavi sa svojim humanitarnim radom, što doživljava kao životnu misiju.

U kampanji "YOUTH HEROES" izabrano je još 16 mladih heroja u četiri oblasti: Obrazovanje i nauka, Preduzetništvo i kreativne industrije, Društveni aktivizam i Kultura i umetnost.

Pogledajte više OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Kakav hit snimak: Nekad su mu bile prateći vokali, posle mnogo godina opet su zapevali zajedno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA