TEHNO TRUBA: Di-džej Šantel na Saboru u Guči!

 
  • 0

Na 52. po redu Saboru, koji se održava od 6. do 12. avgusta, osim trubača i Miroslava Ilića, nastupiće i francuski "grebač ploča" Šantel

Dragačevski sabor trubača, 52. po redu, održaće se u Guči od 6. do 12. avgusta, najavio je predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović. Direktor Centra za kulturu, sport i turizam opštine Lučani Adam Tadić rekao je da je cilj Sabora da štiti našu kulturnu baštinu i da omogući svim posetiocima da se lepo provedu.

Tadić je istakao da još od 1961. godine organizatori imaju "kostur po kome organizuju program" i da je pripremljen kao i svake godine bogat program, dodavši da nisu tačni natpisi u medijima da u Guči neće biti šatora. Iz ovogodišnjeg programa organizatori su izdvojili koncert "Virtouzi trube", koji će se održati u četvrtak 9. avgusta, a nastupiće Dejan Petrović i Dejan Lazarević, kao i evropski di-džej Šantel.

U subotu 11. avgusta biće organizovano finalno takmičenje, a u vreme zasedanja žirija koncert će održati pevač Miroslav Ilić, koji ove godine obeležava 40 godina rada. Poslednjeg dana manifestacije biće održano 3. međunarodno takmičenje trubačkih orkestara iz celog sveta, a posle proglašenja pobednika nastupiće ansambl "Kolo".

Prema Tadićevim rečima, pre nego što trubači nastupe na Saboru, organizovana su kvalifikaciona takmičenja, gde će se izabrati najbolji za finalno takmičenje, koje prate stručni žiri i žiri publike. On je još dodao da će najverovatnije nastupiti 12 orkestara iz 12 zemalja, ali da to još nije sigurno.

Tadić je istakao da još nije određen domaćin Sabora, jer se čeka da se konstituiše Vlada.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA