Umrla En Rateford, glumica iz filma "Prohujalo sa vihorom"

 
  • 0

Glumica koja je u kultnom filmu iz 1939. igrala Karin, sestru Skarlet O' Hare, preminula u 94. godini

Glumica En Rateford, koja je igrala Karin, sestru Skarlet O''Hare u kultnom filmu "Prohujalo sa vihorom" umrla je prekjuče u svom domu na Beverli Hilsu u 94. godini, prenosi "LA tajms".

Ona je rođena u Vankuveru, a kada je imala devet godina preselila se sa roditeljima u Los Anđeles. Kasnije je postala radio glumica.

Njena prva filmska uloga bila je u niskobudžetnom filmu "Waterfront lady" 1935. godine. Kasnije je snimala vesterne sa mladim Džon Vejnom, kao i sa Džin Otri, što je dovelo do toga da potpiše ugovor sa prestižnom medijskom kompanijom "Metro Goldvin Mejer".

Luis Mejer je želeo glumicu da odgovori od uloge Karin u filmu "Prohujalo sa vihorom", jer prema njegovom mišljenju to "nikakava" uloga za nju.

Nakon njene smrti samo je još jedna velika glumica iz blokbastera iz 1939. godine ostala živa - Olivija de Havilend, koja je igrala Melani. Dvostruka dobitnica Oskara živi u Parizu, a 1. jula napuniće 96 godina.

(Tanjug)

Video: Ceca sa Dejanom Kostićem otkrila prve informacije o albumu i Ušću 3, ljudi će "odlepiti" kad čuju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA