NOVI album i TREĆI Sava centar AMIRE MEDUNJANIN!

 
 ≫ 
  • 0

Amiri Medunjanin koncertna promocija "Damara" biće treći susret sa publikom u prestižnoj beogradskoj dvorani - Sava centar je punila 2014. i 2015. godine, a prethodnog puta ulaznice su bile razgrabljene čak dve nedelje unapred!

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održaće 8. decembra koncert u beogradskom Sava centru, gde će promovisati novi album "Damar" koji u Srbiji na CD-u krajem oktobra objavljuje promoterska kuća Long Play.

Foto: Marko Todorović Foto: Promo

- Na moju veliku radost ponovno smo u Beogradu. Premijerno bi trebali predstaviti novi materijal beogradskoj publici u decembru i zaista se nadam da ćemo pjevati sve što nam srce zna - kaže Amira.

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin u Sava u centru koštaju 1.000, 1.300, 1.600, 1.900 i 2.200 na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

- Moram reći da sam prošli put u Sava Centru opet ostala dužna (neke pesme). Nadam se da ćemo u decembru imati priliku ne samo da predstavim nove pjesme nego i da ispunim data obećanja. Mislim da će nam trebati malo više vremena, barem do posljednjeg tramvaja. Vidimo se 8-og u osam -  poručuje Amira.

Foto: Promo Foto: Promo

Dve godine od internacionalno hvaljenog albuma "Silk and Stone", Amira Medunjanin predstavlja "Damar", u čijem stvaranju je iznova posegla za žilom kucavicom bosanske muzike - sevdahom i drugim vrednim pesmama predaka s ovih prostora, dajući im novim aranžmanima neke nove obrise i boje.

Prvi put u svoju muzičku paletu uvrstila je i nekoliko novih, autorskih kompozicija. Akustična gitara savršeni je začin Amirinom muziciranju, a svoje muzičko i producentsko umeće još jednom je potvrdio vrsni pijanista Bojan Zulfikarpašić.

Pesme čežnje su intimne i tako bi ih trebao čuti onaj koji sluša. Amira to zna. O pesmama koje evociraju uzvišenu ljubav i melanholiju, sevdalinkama, učila je od majke. I takva je muzika oblik krika, borbe za boljim svetom, baš kao što su američki muzičari koristili bluz. Zato ova izuzetna pevačica, prozvana "bosanskom Bili Holidej", peva samo o onome što je pokreće:

"Pesma me mora pomeriti, na neki način dotaknuti..."-  ističe Amira.

Foto: Promo Foto: Promo

Srce sevdaha. Emocija. Damar.

Album "Damar" će 18. oktobra u Srbiji objaviti Long Play, a u Hrvatskoj Aquarius Records, a u svetu 18. novembra ugledni World Village/PIAS.

Usporedo s novim studijskim albumom zadovoljstvo nam je najaviti da Amira krajem oktobra kreće na prvu turneju po Americi i Kanadi.

28.10. BOSTON – First Church in Boston

29.10. NYC – New York Society for Ethical Culture

30.10. CHICAGO – Old Town School of Folk Music

11.11. SEATTLE – Town Hall Seattle

13.11. SAN FRANCISCO – First Congregational Church of Oakland

12.11. VANCOUVER BC CANADA – Christ Church Cathedral Vancouver

18.11. JACKSONVILLE – Times-Union Center for the Performing Arts

19.11. ATLANTA – Woodruff Arts Center

20.11. ST.LOUIS – Sheldon Concert Hal

(Telegraf.rs/PR)

Video: Kakve ovacije za Karleušu, poručila - najlepša noć u mom životu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA