Divna sutra u Sava centru (FOTO) (VIDEO)

 
  • 4

Divna Ljubojević i njen vokalni ansambl "Melodi" u četvrtak 21. aprila u Sava centru (20:00) koncertom pod nazivom "Beograd u susret Vaskrsu" proslaviće 25 godina rada i promovisati nedavno objavljeni CD "Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka“

- Publiku očekuju i dobra muzika i dobra slika. Izvešćemo naš standardni repertoar koji obuhvata srpsku, rusku, grčku i bugarsku muziku vizantijskog kulturnog kruga. Kao gosti nastupiće 'Intermeco kvartet' koji će sa mnom odsvirati dve kompozicije - najavljuje Divna.

Prema njenim rečima, specifičnost koncerta biće izvođenje akapele kompozicija "Sovjet prevječni" Pavela Česnokova i "Tebe pojem" Sergeja Rahmanjinova, ovog puta u pratnji gudačkog kvarteta "Intermeco".

- Kompozitori su obično koristili klavir kao harmonski instrument radi komponovanja i slušanja konačne harmonije kompozicije. Kada shvatite da je nešto prešlo sa klavira na pesmu koja ima biblijski, psalamski i liturgijski tekst to mora da je u redu i znači da se time ne skrnave ni muzika ni tekst - ističe Divna.

Foto: Promo Foto: Promo

Publiku očekuje "divan, vizuelno obogaćen i muzičkim 'iskocima' osvežen koncert", a pevati duhovnu muziku u dvorani kao što je Sava centar uvek je zvučni izazov jer, kako Divna ističe, priroda duhovne muzike zahteva akustiku nalik crkvenoj.

- Dočarati pravi zvuk je zadatak! Od pevača se traži majstorstvo, a od tehnike da vrhunski prezentuje to majstorstvo. Koncert u Sava centru je i svojevrsni događaj, ne samo muzika, tako da je i to izazov. Dodati nešto, a ne poremetiti i oduzeti tim dodatkom suštinu! Sve je ovo dobra strana pevanja u Sava centru - objašnjava Divna.

Koncert "Beograd u susret Vaskrsu" održava se pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za kulturu, u okviru manifestacije "Dani Beograda".

U prodaji je ostalo još veoma malo ulaznica koje koštaju 1.200, 1.500 i 1.800 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Veoma malo je preostalo i ulaznice za koncert Divne i Melodi 23. aprila u Novosadskoj sinagogi, koje koštaju po 800 dinara preko www.gigstix.com.

(Telegraf.rs)

Video: Konstrakta je ovom pesmom počela nastup

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posejdon

    20. april 2016 | 20:14

    Bogatstvo jedne zemlje čine i ljudi, a Divna je svojim glasom obogatila zemlju, i sve nas.

  • Srpska Sparta

    20. april 2016 | 18:24

    Divna ima glas andjela. Zaljubljen sam u njega.

  • Maus

    21. april 2016 | 08:38

    Njen glas,lek za dusu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA