DUHOVNA ČAROLIJA: Divna Ljubojević 21. aprila u Sava centru (VIDEO)

 
  • 1

- Na repertoaru će biti biti vizantijska, srpska, ruska, grčka, bugarska duhovna muzika - najavljuje pevačica

Pevačica Divna Ljubojević i njen vokalni ansambl "Melodi" proslaviće 25 godina rada koncertom 21. aprila (20 časova) u beogradskom Sava centru. Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za kulturu, u okviru manifestacije "Dani Beograda".

- Radni naziv koncerta je "Beograd u susret Vaskrsu". Od ove godine to postaje tradicija. Na repertoaru će biti vizantijska, srpska, ruska, grčka, bugarska duhovna muzika. Na pozornici će sa mnom, kao i uvek, biti "Melodi", a u nekom trenutku i dragi gosti. Oni su sa nama uvek o jubilejima i velikim koncertima - najavljuje Divna.

Jubilej će biti obeležen i CD-om"Antologija", u izdanju PGP RTS-a, čija se promocija očekuje 1. marta, a koji će, prema njenim rečima, sadržati "izbor nekih od najlepših pesama pravoslavnog istoka".

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku "Melodi". Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 22 izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

(Telegraf.rs)

Video: Konstrakta je ovom pesmom počela nastup

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA