SEĆANJE NA MERILIN MONRO: 53 godine od smrti najveće seks-bombe svih vremena (FOTO) (VIDEO)

 
  • 7

Najčuvenija svetska plavuša, koja je preminula na današnji dan 1962. godine, igrala je tokom života u brojnim holivudskim ostvarenjima

Na današnji dan, 1962. godine, preminula je jedna od najlepših žena sveta 20.veka Merilin Monro. Ona je pronađena u beživotnom stanju u njenom domu u Los Anđelesu, a prema zvaničnim podacima uzrok njene smrti prekomerna doza tableta za spavanje.

Da podsetimo, Merilin Monro rođena je 1. juna 1926. godine kao Norma Džin Norma Džin Bejker Mortenson u sirotištu u Los Anđelesu, kao vanbračno dete Gledis Perl Monro. Rasla je po hraniteljskim porodicama jer joj je majka imala ozbiljnih psihičkih problema. Svoje detinjstvo i tinejdžerske dane provela je uglavnom po sirotištima, jer ju je otac ostavio, a njena majka je brzo posle porođaja poslata u bolnicu za mentalno obolele osobe.

Foto: AP Foto: AP

Godine 1942. udaje se za Džejmsa Doertija, radnika u fabrici aviona. Ubrzo se i ona zaposlila u istoj fabrici, ali samo za kratko, jer je pozvana da radi kao model u lokalnom modnom časopisu. Posle četiri godine, razvodi se i odlazi u Holivud da bi pokušala kao glumica. Posle prvih uspeha i nezvanične titule seks simbola, udaje se za bejzbol igrača Di Mijađa, ali njihov brak je trajao samo devet meseci. Posle razvoda je počela da uči glumu u profesionalnim školama.

Prvu ozbiljniju ulogu Merilin Monro je dobila u filmu “Džungla na asfaltu” u režiji Džona Hjustona (u kojem je glumila i sa američkim glumcem srpskog porekla Bredom Deksterom), ali posle uloge u filmu “Sve o Evi” njena karijera je procvetala. Međutim, status plave seks bombe potvrdio se tek posle ostvarenja “Muškarci više vole plavuše“.

Godine 1956. udaje se za Artura Milera, tada poznatog scenaristu i režisera u Holivudu, koji joj kasnije daje ulogu u filmu “The Misfits“. Od njega se razvodi 1961. godine, kada je imala i velikih problema sa drogom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Merilin Monro bila je omiljena i u svetu fotografije, pošto je pozirala obnažena za kalendare koji se danas nalaze u posedu privatnih kolekcionara. Tek posle više od 30 godina nakon smrti 1962. godine, proglašena je za najseksepilniju glumicu svih vremena, a sredinom 1999. “Plejboj” ju je proglasio seks zvezdom 20. veka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pogledajte kako je Partizan preokrenuo u Humskoj protiv Čukaričkog

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    5. avgust 2015 | 16:59

    U sustini nikad se ne oporavis od nesrecnog detinjstva..

  • Jaaaaaa

    5. avgust 2015 | 16:47

    Tragican zivot i strasan kraj.

  • X Pera X

    5. avgust 2015 | 23:06

    Nema je 53 godine,za to vreme kakva je bila,bez operacija,prirodna,ove danas da joj zavide,to je BOMBA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA