Preminula glumica Branka Mitić

 
  • 0

Poznata srpska glumica je tokom svoje karijere ostvarila veliki broj briljantnih pozorišnih, televizijskih i filmskih uloga

Dramska umetnica Branka Mitić preminula je sinoć u Beogradu u 86. godini, saopštilo je danas Pozorište na Terazijama.

Komemoracija povodom smrti naše velike glumačke dive biće održana 17. aprila u 14 sati u Pozorištu na Terazijama, a kremacija istog dana u 16 sati na Novom groblju.

Branka Mitić rođena je 6. maja 1926. godine u Prćilovici.

Nakon završene Visoke filmske škole postaje član Narodnog pozorišta u Somboru (1950), a godinu dana kasnije član Narodnog pozorišta u Pančevu, odakle 1954. dolazi u Pozorište na Terazijama (koje je tada radilo pod imenom Beogradska komedija).

Tokom bogate karijere, ostvarila je veliki broj briljantnih pozorišnih uloga, a zahvaljujući velikom broju televizijskih serija i filmova postala je zvezda na prostorima cele tadašnje Jugoslavije.

U Pozorištu na Terazijama igrala je oko 50 uloga. Neke od njenih popularnih predstava su "Zla žena" (1955.), "Put oko sveta", "Mister Dolar", "Priča iz zapadnog kvarta", "Ivkova slava", "Dundo Maroje"... Sve do komedije "Pop Ćira i Pop Spira" iz 2003. godine. 

Na velikom platnu publika je imala prilike da je vidi u filmovima "Gospođa ministarka" (1958), "Tuđe dete", "Zajednički stan", "Vojnik sa dva imena", "Vikend u nebo", "Dr", "Medaljon sa tri srca", "Izvršene obaveze", "Ljubavni sans" (1967).

Glumila je u brojnim televizijskim serijama: "Serafimov klub" (1961), "Na slovo na slovo", "Muzej voštanih figura", "Ogledalo građanina pokornog", "Licem u naličje", "Ofelija", "Kod Londona", "Rođaci", "Ljubav na seoski način", "Gore dole", "Bela lađa" (2006)...

(izvor: Tanjug / foto RTS)

 

Video: Ceca sa Dejanom Kostićem otkrila prve informacije o albumu i Ušću 3, ljudi će "odlepiti" kad čuju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA