Čolin brat otkupio recept za sarajevski ćevap? (FOTO)
Recept za nadaleko čuvene ćevape sa Baščaršije prodat je, navodno, bratu slavnog pevača Draganu zvanom Gabi
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Haris
Pa evo i vam recep, nije vise tajna: Recept za cevap: Meat: ( beef only) 2.5 kg of beef brisket ( prsa), 1 kg of chuck steak ( vrat) 1 kg of meat from short ribs ( rebra) Seasoning ingredients: ( zacini) : - 6 grams of garlic powder ( bijeli luk u prahu) 6 grams of ground black pepper ( crni biber u prahu) 60 grams of iodized salt ( so), One tablespoon of baking soda (soda bikarbona) cut the meat into small cubes; add seasoning ingredients to the meat; mixed all together well in a large bowl; leave the meat covered overnight in the fridge mince the meat with electrical mincer two times on medium plate ( 6 mm) mixed minced meat well in the bowl by the hands to make it a compact mass make cevapi with sausage maker to make them compact; cevapi are approximately the size of the middle finger; leave cevapi in the fridge until they are ready to be cooked; cevapi are exclusively cooked on the charcoal BBQ. use lamb fat to lubricate the cooking grate ; Pozdrav iz Australije
mex
Pazarski su bolji
Ivan
Pa na kraju gde u Beoogradu mogu da jedem te cuvene po vama sarajevske cevape,lokal ime ulica i broj molim.