INTERVJU NEDELJE (2. deo): Jovana će me bodriti u Bakuu ako stigne od posla!

 
  • 0

Moje omiljene evrovizijske pesme su "Molitva" Marije Šerifović i "Nocturno" koju izvodi "Sikret garden" + Očekujem podršku domaće publike u Azerbejdžanu +Spremio sam iznenađenje u slučaju da pobedim na Evrosongu

U drugom delu ekskluzivnog intervjua za Telegraf.rs  Željko Joksimović govori o podršci supruge Jovane na predstojećem Evrosongu, o sistemu biranja srpskog evrovizijskog predstavnika i o svojim najdražim kompozicijama u istoriji ove manifestacije. Takođe, on ističe da veruje u to da će mu saradnja sa azerbejdžanskom predstavnicom od pre dve godine obezbediti domaću atmosferu na gostujućem terenu u Bakuu.

Osam godina od euforije sa "Lanetom", sa kojim je osvojio drugo mesto u Istanbulu, sada već davne 2004. godine, Joksimović svoju pop-pesmu opet boji etno zvucima, ovog puta iz zapadne hemisfere. "Nije ljubav stvar" na momente liči na irske (keltske) melodije...

Od "Laneta" je prošlo dosta vremena. Misliš li da etno zvuk i dalje ima prođu, s obzirom na to da su prethodnih godina pobeđivali drugačiji žanrovi, od disko ritmova do finskog hevi metala?

- Mislim da kvalitetna i dobra kompozicija uvek ima prođu. Uostalom, iako svojevremeno nije pobedila, pesma "Lane moje" je ove godine proglašena za najbolju evrovizijsku numeru od strane fanova Evrovizije, što samo govori u prilog toj činjenici.

Ovaj način izbora naše pesme za Evrosong izazvao je izvesne polemike, uostalom kao i onaj prošlogodišnji sa Bregovićem i tri pevača. Misliš li da unapred treba izabrati predstavnika ili do njega treba doći takmičenjem i glasanjem, putem Beovizije ili neke takve manifestacije, kako god se ona zvala?

- Učestvovao sam i na Beoviziji, a predstavljaću Srbiju i ove godine internom odlukom. RTS kao član EBU ima pravo da odluči kako će izabrati svog predstavnika. To je, verujem, odluka koja zavisi od brojnih faktora, a finansijski su sigurno oni koji najviše odlučuju. A da je kriza, to svi vidimo.

Koje su tvoje najdraže evrovizijske pesme sa ovih prostora, uključujući tu i one iz perioda zajedničke države SFRJ?

- Marija Šerifović je pobedila sa zaista dobrom pesmom. Imali smo divne pesme i mi, ali bih izdvojio "Nocturno", koju izvodi "Sikret garden" iako nije sa naših prostora, ali tu pesmu uvek rado slušam.

Da li očekuješ podršku domaće publike i glasača u Azerbejdžanu, imajući u vidu to da si ih zadužio svojim angažmanom sa Safurom na Evrosongu 2010. godine?

- Verujem da će podrške biti od strane domaćina i očekujem je, posebno u finalu. Što se tiče moje dosadašnje saradnje sa Azerbejdžanom, tačnije sa Safurom, za koju sam uradio balkansku verziju njene pesme "Drip drop", moram reći da je to bilo na obostrano zadovoljstvo. Verujem da je ostalo dobre energije, koja bi mi sada mogla biti od pomoći.

Da li će supruga Jovana biti sa tobom i na licu mesta ti pružiti podršku u Bakuu?

- Jovana će biti sa mnom u Bakuu koliko joj budu dozvolile njene profesionalne obaveze, a nadam se da hoće.

 

Da li ima nekih iznenađenja što se tiče tima koji vodiš na Evrosong? Hoće li se na bini pojaviti neka nova lica? 

- Tim je poznat i čine ga: Ksenija Milošević, Olga Vulović, Miloš Nikolić, Dušan Alagić i Dragan Krstić.

Kome ćeš posvetiti pobedu ako se okitiš lovorikama u Azerbejdžanu?

- To iznenađenje čuvam za veličanstveni trenutak.

(T. E. Foto: Svet Plus, Scandal)

Video: Poslednji snimak Lijama Pejne: Objava slavnog pevača (31) nastala nekoliko minuta pre tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA