ĐULE VAN GOG: Samo srpska muzika je domaća muzika! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 13

- Sve drage komšije koje poštuju ekavicu dobrodošle su kod nas, sa ostalima ćemo morati da se dogovorimo malo drugačije - rekao je popularni muzičar na druženju povodom koncerata "Van Goga" 11. i 12. decembra u Hali sportova

Bliže se 11. i 12. decembar, dani kada će grupa "Van Gog", u sklopu turneje "Licem u lice", održati koncerte u novobeogradskoj Hali sportova. Tim povodom članovi benda su se družili sa novinarima, uz akustičnu svirku i neke neočekivane Đuletove izjave. 

Prvobitno je, podsetimo, zakazan samo 11. decembar, ali je, početkom ovog meseca, zbog velikog interesovanja dodat i drugi koncert, dan kasnije.

- Nismo računali na 12. decembar. Krenuli smo u početku sa idejom samo da bude kvalitetno. Kvalitet, komoditet, prioritet - to su nam bile vodilje. Ispostavilo se da je naš promoter, "Maslov Event" pokazao spremnost i izuzetnu profesionalnu namazanost. Namirisali su sve kako treba, i u jednom momentu otvorili drugi dan, a da ni mi nismo znali za to - priča frontmen Zvonimir Đukić Đule.

Đule je podsetio da će prvog dana grupi biti dodeljena MTV nagrada za najbolji bend u regionu, kao i na sponzora koncerta.

- Nismo otišli po nju u Glazgov. Oni su nas razumeli i napravili da se Glazgov dogodi u Beogradu 11. decembra. MTV nagrada je značajno priznanje za nas. Najbolji rezultati i najsjajniji uspesi zahtevaju vreme kao garanciju kvaliteta, a kada slavimo, mi slavimo u društvu prijatelja. Prijateljstvo sa "Amstelom" bazira se na poštovanju istih, proverenih, vrednosti". 

ĐULE VAN GOG: U Srbiji dominiraju ljudi bez zanimanja, znamo im samo nadimke! (FOTO) (VIDEO) 

Harizmatični frontmen je zatim, pomalo iznenada, zaoštrio:

- Dosta je bilo u zemlji Srbiji da se drugi kite radošću i perjem naše omladine. Moramo da razjasnimo šta je to domaća muzika. U našoj državi - to je muzika zemlje Srbije.  Živimo na Balkanu i govorno područje je takvo da se razumemo, ali, uz veliko poštovanje svim državama koje nas okružuju - sva ostala muzika je strana i tako mora da se tretira na listama radio i TV stanica.

Đule je zamolio novinare:

- Ispoštujte domaće umetnike kad ih već Ministarstvo kulture ne poštuje i kad ne postoji institucionalna podrška za njihov rad i trud. Sve drage komšije koje poštuju ekavicu u svojim medijskim programima su dobrodošle kod nas. Poštovaćemo i ijekavicu, ikavicu, sve. Tamo gde je ekavica zabranjena, bojim se da ćemo morati da se dogovorimo malo drugačije.

Đule je na tu temu zaključio:

- Na našem području rade odlični bendovi, fantastični pisci, divni slikari. Poštujmo domaće.

Bend je zatim u akustičnom maniru odsvirao "Za godine tvoje" i "Prva i poslednja kap", a Đule je, vidno zadovoljan reakcijom novinara, rekao:

- Nateraćete nas da radimo unplugged turneju.

(Milan Ćunković)

Video: Marija Šerifović pokazala šta baka Verica radi kad je sama sa unukom: U domu trešte narodnjaci

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA