BORA ČORBA: Džoni Štulić je hteo da igra fudbal za Zvezdu! (FOTO)

 
  • 7

- Rekao mi je da nije baš tako dobar igrač, ali da tim za koji on igra uvek pobeđuje. Primao je socijalnu pomoć, ali kad su ga provalili da igra fudbal za veterane Utrehta, i shvatili da može da radi, odmah su ga kaznili dobrotvornim radom i morao je da vozi taksi - ispričao je frontmen "Riblje čorbe"

Poznati roker Bora Đorđević je u intervjuu za magazin "Nedeljnik", između ostalog, pričao o svom odnosu sa Branimirom Džonijem Štulićem i Goranom Bregovićem. Prenosimo deo intervjua frontmena "Riblje čorbe".

U bivšoj Jugoslaviji postojalo je trojstvo kojeg su činili: Džoni Štulić, Goran Bregović i ti. Džoni se povukao, Bregović je otišao iz rokenrola...

- I dalje obožavam Bregovića i Štulića. Naročito Džonija. Bregovića sam počeo pažljivije da slušam i strašno cenim njegove tekstove. Iz perioda Bijelog dugmeta. Njegova kasnija karijera mi se ne dopada nešto i mislim da je to devalvacija Bregovića. Bio sam kod Štulića u Holandiji. Tada mi je Džoni rekao da su sve dobre pesme već napisane i da zato ne želi da se vrati. Tom prilikom mi je odsvirao "The Wind Cries Mary" od Džimija Hendriksa i to u savršenoj verziji. Posle nje mi je odsvirao i jednu njegovu stvar koja je zvučala isto tako savršeno - izjavio je Bora i zatim opisao kako je izgledao njegov susret sa Štulićem.

- Divan. Rekao mi je da hoće da igra fudbal za Zvezdu. Rekao mi je da ga skupo prodam Crvenoj zvezdi jer će privući puno publike na stadion, ali da požurim jer ga godine stižu. Rekao mi je da nije baš tako dobar igrač, ali da tim za koji on igra uvek pobeđuje. Primao je socijalnu pomoć, ali kad su ga provalili da igra fudbal za veterane Utrehta, i shvatili da može da radi, odmah su ga kaznili dobrotvornim radom i morao je da vozi taksi. Živi u skladnom braku. Nisam ga nagovarao da se vrati - navodi Đorđević i dodaje:

- Satima smo pričali. Zanimljivo je da sam jedan od retkih muzičara koji se nisu posvađali sa Džonijem Štulićem. Uvek smo se kapirali i dobro slagali, mada me je dočekao na vratima s rečenicom "Ti si me pokrao". Pitam ga "Kako sam te pokrao"? On kaže "Ja sam se pre tebe slikao ispred skupštine". I jeste, Džoni se prvi slikao u sličnoj pozi koju sam ja ponovio u petooktobarskoj revoluciji slikajući se u pandurskoj uniformi. Ja sam pozirao u vreme revolucije a Džoni u mirnodopskim uslovima.

Na pitanje da li se skoro sreo sa Bregovićem, Bora je odgovorio:

- Nisam. Ne zanima me da li je Bregović kompilator ili nije. Za mene je on fantastičan tekstopisac. Možda sam kasno otkrio njegove stihove. Uradio je pravu stvar što sada na turneju svog benda vodi Alena Islamovića a sve povodom 40 godina Bijelog dugmeta. Jer od tri pevača Dugmeta, Tifa može da otpeva tri pesme a onda mu pukne glas, Bebekov vokal je propao i samo je Alen u stanju da otpeva dobro. Primetio sam Bregovićevu opsesiju smrću a to je tema kojom se i ja bavim u poslednje vreme.

(Telegraf.rs/izvor: Nedeljnik)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aco ćoro

    14. novembar 2014 | 16:35

    Jeste kume,u pravu si-al Džoni se nije prodao i otišao da radi na Pinku kao ti!!! Izvini kume-al tako je!

  • аконкагва

    14. novembar 2014 | 14:15

    Један од најаутентичнијих музичара са ових простора да прима социјалу и вози такси! A овде пева и свира свака шуша. Зашти Џони? Музика мора бити твој избор иако мислиш да је све добро већ направљено у музици. Таквих као ти нема пуно.

  • NORTH...

    14. novembar 2014 | 14:51

    Johnny legenda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA