Džon Meklafin ispunio srca u Domu sindikata (FOTO)

 
  • 1

Slavni gitarista je sa svojim bendom svirao nešto manje od dva sata, u dvorani koja je bila ispunjena skoro do poslednjeg mesta

Britanski gitarista Džon Meklafin i njegov bend "The 4th Dimension" oduševili su posetioce u dvorani Doma sindikata i izmamili stojeće ovacije na kraju sjajnog koncerta koji je potrajao skoro dva sata.

Malo je stolica u sali ostalo prazno, a pionira džez fjužn zvuka su, između ostalih, došle da čuju i brojne poznate ličnosti sa naše scene, pre svega muzičari. Uživali su članovi "Riblje čorbe"  Miša Aleksić i Vidoja Božinović Džindžer, zatim Dragan Jovanović Krle ("Generacija 5"), Miško Plavi, glumac Desimir Stanojević, kao i političar Zoran Živković.

Dvoranu su, pored ispisnika Meklafina (72), ispunili i brojni mlađi obožavaoci, više generacija je uživalo u majstorskoj svirci. Sasvim očekivano, s obzirom na tip koncerta i dominantan instrumentalni deo uz tek poneku vokalnu temu, publika je mirno i sa pažnjom pratila nastup, ali su svaku pesmu po završetku začinili gromki aplauzi i neskriveno oduševljenje.

Posebno su bile nagrađene instrumentalne bravure gde, pored glavne zvezde, ništa manje majstorstvo nisu pokazivali članovi njegovog benda. Za Garija Hazbenda se, recimo, teško može reći da li je bolji kao klavijaturista, što mu je osnovno radno mesto, ili kad sedne za drugi set bubnjeva. Basista Mbape se takođe istakao solo deonicama.

Džon Meklafin koncert

Meklafin je, uz "Love And Understanding" podsetio na svoju vezu na indijskom muzikom i Ravijem Šankarom. Ubrzo se začula i jedna od novijih tema, "Echoes From Then", a pevušila se i "The Creator Has a Masterplan". Emocije su se prelivale pa se začas sa bubnjarske solaže prelazilo na umirujuće zvuke klavira, a sve to je Džonova gitara savršeno pratila.

Sat i 35 milnuta u oficijelnom  delu, pa još desetak na bis i onda - završni naklon publici. Veče - zaista za sladokusce, a njih je ovom prilikom u Domu sindikata bilo sasvim dovoljno za veoma lep utisak. Meklafin, sasvim sigurno, još jednom zadovoljan odlazi iz grada koji je ovekovečio objavljujući koncert iz 2008. na DVD-ju.

(Milan Ćunković)

 

Video: "Sad gazi, Balkan ti je mali!" Tamara Milutinović uputila moćnu poruku Tei nakon dve krcate Arene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA