Ako ste pitali zašto "Skočko" iz "Slagalice" izgleda baš ovako, evo i rešenja (FOTO)

 
  • 6

- Nacrtao mu je naočare jer ja nosim naočare, tako da je u Skočka ugrađen i moj lik - naveo je tvorac kviza "Slagalica Nikola Neškovič

Kviz "Slagalica", koji se svakog dana emitije na RTS-u, jedan od najomiljenijih emisija mnogih građana Srbije. Međutim, malo ko zna zašto popularni "Skočko", zaštitni znak ovog kviza nosi naočare.

- Nacrtao mu je naočare jer ja nosim naočare, tako da je u Skočka ugrađen i moj lik - naveo je tvorac kviza "Slagalica Nikola Neškovič za 24sata.rs i dodao da je od detinjstva smišljao igre i rebuse, pa su ga zvali Sveznalica.

Nešković je potom objasnio kako je kviz nastao.

- Oformljena je ekipa koja je realizovala kviz. Hteli smo da u studiju imamo veliko stepenište, pa da koračanje bude praćeno muzikom, ali to je tada bilo jako teško napraviti. Pre “Slagalice” nijedna emisija na RTS-u nije bila urađena s kompjuterima. Mi smo prvi počeli s tri računara - rekao je on i otkrio koje je bilo prvo brono rešenje igre "Asocijacije".

- Prva probna asocijacija imala je konačno rešenje - Beograd. Slagalica svakako nije igra znanja, već je pitanje zabave, dosetljivosti, brzine reakcije... U početku je prva igra imala 9 slova, a kasnije 12, jer je takmičarima bilo isuviše lako da devet slova organizuju u reč - zaključio je Nešković.

(Telegraf.rs/24sata.rs)

 

Video: JK "bengala" u Kraljevu! Ceo grad se okupio zbog nje, brutalni kadrovi iz visine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Budživoje Stojković

    4. novembar 2014 | 05:57

    Od kad je nastala Slagalica je nešto najbolje,živi i razgaljuje nas kroz smutna vremena i dan danas...

  • Nadija

    4. novembar 2014 | 11:43

    Slagalica je nešto najbolje na tv-u što postoji i gde se iz dana u dan uvek nešto nauči. Svaka čast i samo nastavite tako ;)

  • mo

    4. novembar 2014 | 17:19

    Skočko je modifikovani Kvisko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA