SEĆANJE NA MAKEDONSKOG ANĐELA: Sedam godina bez Tošeta Proeskog (VIDEO)

 
  • 14

Na današnji dan 2007. godine legendarni pevač poginuo je u saobraćajnoj nesreći. Povodom godišnjice smrti Tošeta Proeskog, predstavljamo vam neke od njegovih nezaboravnih hitova

Na današnji dan, pre sedam godina, svet je ostao bez jedne od najvećih balkanskih muzičkih zvezda Tošeta Proeskog. Makedonski pevač poginuo je u saobraćanoj nesreći, nedaleko od Nove Gradiške u Hrvatskoj.

Proeski, koji je u tom momentu spavao na mestu suvozača, preminuo je na licu mesta, dok su vozač Georgij Georgijevski i tadašnja Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović teže i lakše povređeni. Sledećeg dana, legendarni pevač je sahranjen u rodnom Kruševu uz najviše državne počasti, a od njega se oprostilo desetine hiljada ljudi. Posthumno je proglašen počasnim građaninom Makedonije.

Dominik i Nikola Proeski, roditelji Tošeta Proeskog, rekli su da je tuga za njihovim sinom svakog dana sve veća.

Pogledajte kako je Toše Proeski otpevao pesmu "Igra bez granica":

Toše Proeski ostavio je neizbrisiv trag i kao čovek i muzičar, a njegovi nezaboravni hitovi se i dan-danas slušaju. Profesionalno je uplovio u muzičke vode davne 1996. godine, a u Srbiji postaje popularan pet godina kasnije. Godine 2003. trijumfuje je na prestižnom festivalu "Beovizija" sa pesmom "Čija si", a svojim umećem ubrzo osvaja i Hrvatsku i Sloveniju. Tokom svoje karijere, Proeski je snimio brojne hitove kao što su "Tajno moja", "Pratim te", "Bože, čuvaj je od zla", "Ledena" "Koj li ti grize obrazi", "Lagala nas mala", "Srce nije kamen" kao i mnoge druge.

Toše Proeski - "Pratim te":

Takođe, Toše je sarađivao i sa muzičkim regionalnim zvezdama, kao što su Goca Tržan, Toni Cetinski, Karolina Gočeva i ostali.

Toše Proeski i Goca Tržan - "1.200 milja"

Osim što je bio sjajan pevač, Proeski je bio i humana duša, održavši brojne humanitarne koncerte. Iste godine kada je preminuo, pripremao je svoj nastup za svetsko tržište.

Inače, na godišnjicu pevačog rođena objavljena je pesma pod nazivom "Sve je ovo premalo za kraj", koju je Toše napisao 2006. godine.

Toše Proeski - "Sve je ovo premalo za kraj":

Toše Proeski - "Čija si"

Toše Proeski - "Zajdi, zajdi"

Toše Proeski - "Bože, čuvaj je od zla"

Toše Proeski - Koncert u "Beogradskoj areni" 2007. godine

(Telegraf.rs)

 

Video: Luna i Marko došli na koncert Tee Tairović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA