BLOOD CHALLENGE: Nenad Jezdić i Branimir Brstina se priključili humanitarnoj akciji! (FOTO)

 
  • 2

Nenad Jezdić je nominovao Marka Manojlovića, reditelja predstave "Ožalošćena porodica" koja se sprema u Ateljeu 2012

Branimir Brstina, novi upravnik "Ateljea 212", i njegov kolega i prijatelj, glumac Nenad Jezdić, pridružili su se sve dužem nizu slavnih ličnosti koje su prihvatile inicijativu Telegrafa, i svojom humanošću dali primer drugima, a sada je "Blood Challenge" rukavica bačena reditelju Marku Manojloviću.

Akcija koja se sprovodi već više od mesec dana po prvi put je realizovana "duetski", pošto je Brstina nominovao upravo Jezdića, pa su se zajedno pojavili u Institutu za transfuziju krvi. Glumci su, u svom stilu, šarmirali - duhovitim opaskama i opuštenošću ulepšali su prepodne prisutnima.

- Manojlović mi "pije krv" na probama, pa nek sada dođe i učini dobro delo - adekvatno se izrazio Jezdić. - Inače sam dobrovoljni davalac krvi još od tinejdžerskih dana, imam ovde dosije. Svetitelji su rekli - najveći dar čoveka je da postrada i da da život za drugog čoveka. Kroz ovaj princip nam se pruža prilika da ne podnosimo toliko veliku žrtvu, već da odvojimo pola sata i tako spasimo nečiji život.

Na trenutak se uozbiljio, prisećajući se školskih dana iz Valjeva:

- Jednom drugaru smo, dajući krv, bukvalno život spasili kad je pao sa motora.

- Ova akcija, kao i svaka slična, zaslužuje apsolutnu podršku i poštovanje - jasan je bio Brstina koga je nominovala ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. - Zahvalan sam joj što je to učinila. Pružila mi se prilika da upravo ovo bude moje prvo javno obraćanje u ulozi direktora Ateljea 212, i da na taj način pomognem ljudima kojima je ta pomoć i neophodna. Pozvao bih sve da, posle davanja krvi, dođu u naše pozorište u obnove energiju.

Jezdić se zadržao na nominovanju samo jedne osobe:

- Koliko god ovo bilo javno, intiman je to čin. Sećam se događaja sa regrutacije - imali smo "rmpaliju" od dva metra, ali, kad su mu zabili iglu u ruku, pao je dole. Ljudi različito reaguju, pa sam prozvao onog za kog sam siguran da ima volju i energiju da to i učini.

(Telegraf.rs)

 

Video: Konstrakta je ovom pesmom počela nastup

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA