BASISTA GRUPE KISS: Rokenrol je mrtav, mladi su ga ubili! (VIDEO)

 
  • 11

- Novi bendovi su u nezavidnom položaju. Prosto - ne dobijaju šansu. Današnji autori radije funkcionišu iza scene nego što na bini prikazuju svoje umeće - kaže Džin Simons

Vođa čuvene grupe "Kiss" Džin Simons je u jednom intervjuu proglasio rokenrol mrtvim, i za to je okrivio mlade generacije koje, kako kaže, zahvaljujući šerovanju fajlova i preuzimanju sa interneta misle da imaju pravo da nešto poseduju besplatno.

Rok je ubijen. Nije umro prirodnom smrću, od starosti - ispalio" je Simons, i tužno dodao:

- Neki petnaestogodišnjak u garaži u Sent Polu, koji priključuje svoj "Maršal" i želi da ga pojača do desetke, neće ni približno imati priliku kakvu sam ja imao. On će se, bez obzira šta radi, osećati jadno.

U takvoj situaciji, kaže, izostaje podrška stvaraocima i cveta piraterija.

- Novi bendovi su u nezavidnom položaju. Prosto - ne dobijaju šansu. Današnji autori radije funkcionišu iza scene nego što na bini prikazuju svoje umeće - zaključio je legendarni pevač.

Simmonsova izjava je, očekivano, izazvala brojne reakcije, koje se uglavnom svode na neslaganje sa njegovim stavom. Vođa sastava "Foo Fighters" Dejv Grol je, recimo, "retvitovao": "Not So Fast, Mr. God of Thunder".

Naravno, daleko od toga da je Simons prvi koji je rok proglasio mrtvim. Učinila je to još davne 1972. proslavljena grupa "The Who", kasnije i mnogi drugi muzičari.

(Telegraf.rs/CNN)

 

 

Video: Miki Ðuričić krstio sina Arsenija i proslavio mu prvi rođendan: Osvanuli porodični kadrovi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ;)

    9. septembar 2014 | 19:06

    Saro, to sto tvom mozgi to nije dostipno pa ti ne mozes to da shvati to ti imas problem sto svet gledas na jedan prost nacin. Za cecu, seku i jecu ti ne treba ni sluh, ni razum samo poznavanje srpskog jezika.

  • Deneris

    9. septembar 2014 | 20:52

    Rock nije mrtav dok ima nas koji ga slusamo!Sara ti si kreten!

  • Roker

    9. septembar 2014 | 15:52

    Taj lik nije pevac nego basista... Pa I mrrav je kada svako pise o Roku. Ali zivi u meni I zivece vecno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA