SEĆANJE NA LEGENDU: Fredi Merkjuri bi danas napunio 68 godina (VIDEO)

 
  • 10

Jedan od najpopularnijih pevača u istoriji rokenrola koji se rodio 5. septembra 1946. u Zanzibaru, sa grupom "Queen" je snimio numere za sva vremena kao što su "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You" i "Who Wants To Live Forever"

Na današnji dan rodio se legendarni Fredi Merkjuri, čuveni frontmen grupe "Queen" koga pamtimo po fantastičnim glasovnim mogućnostima, scenskom nastupu ali i pikanterijama iz privatnog života, pre svega oko seksualnosti. Počeo je da se bavi muzikom 1969, i sa svojim bendom snimio je 15 zvaničnih albuma. Preminuo je 24. novembra 1991. od posledice upale pluća prouzrokovane HIV virusom.

Merkjuri, koji je rođen u Zanzibaru, bio je multitalentovani umetnik. Kreirao je čuveni logo benda, što i nije čudo s obzirom da je na koledžu "Ealing Art" dobio diplomu iz oblasti grafičkog dizajna. Bio je strastveni filatelista i ljubitelj mačaka, imao ih je desetak. Primljen je kao pevač sastava "Queen" u Rokenrol kuću slavnih 2001.

A spisak "Queen" klasika je nepregledan: "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "I Want To Break Free", "Who Wants To Live Forever", "Innuendo", "Another One Bites the Dust", "Under Pressure" sa Dejvidom Bouvijem...

Sećamo se i Fredijevih hitova van matičnog benda, poput neprolazne "Barselone" sa Monserat Kabalje, "Living On My Own", sjajne obrade evergrina grupe "The Platters" iz pedesetih "The Great Pretender"...

(Telegraf.rs)

Video: Kraj koncerta, Tea izvela majku na binu, rasplakale se

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    5. septembar 2014 | 17:58

    Definitivno najbolji pevač svih vremena. Sa glasom od oko 5 oktava i neponovljivim nastupima.

  • MNE

    5. septembar 2014 | 13:21

    Neponovljivi Farrokh Bulsara

  • rock and roll

    5. septembar 2014 | 13:54

    Neponovljiv. Jedan od milijardu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA