Humanitarni festival Mad in Belgrade počeo u podne! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 1

Dvodnevni muzički festival se održava kod Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu, a oba dana do 18 časova ulaz je besplatan za sve koji donesu paket pelena

Veliki humanitarni događaj i festival "Mad in Belgrade" počeo je danas u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu! Festivalske kapije su otvorene tačno u podne, a do 18 časova je besplatan ulaz za sve one koji sa sobom donesu paket dečijih pelena. Sav prihod od ulaznica od prvog dana, biće uplaćen za pomoć nastradalima u poplavama.

Spektakularne bine, lavirint, lude skulpture, bogat muzički program i sjajno ozvučenje na svetu – sve to mogu da očekuju oni koji danas odluče da dođu u park kod Muzeja savremene umetnosti! Zeka Riki, koji je u martu uveseljavao Beograđane na Trgu Nikole Pašića, danas će se probuditi u parku zajedno sa novom instalacijom Florentijna Hofmana, posebno kreiranom za Beograd i njegove žitelje.

U pitanju je 15 metara visoka skulptura narandžastog medveda Belgrade Bear, koja će naredna dva dana provesti u centru lavirinta i Labytinth bine. Na ovoj bini u nedelju će program prenositi čuveni Boiler Room, a priliku da domaću scenu predstave svetu imaće Marko Nastić, Tijana T, Jackie Dagger & Feloneezy, Dejan Milićević, Schwabe & DJ Brka, Vlada Janjić, X-Coast Live i 33.10.3402. Centar dešavanja ipak će biti Mad Dog i Crazy Rabbit bina, dve spektakularne građevine posebno dizajnirane za Mad, na kojima će tokom dva dana nastupiti veliki broj izvođača domaće i inostrane scene. Akrobate Beba Dobrković i trupa Ludifico izvešće svoju humanitarnu tačku danas u 18 časova na festivalskoj lokaciji.

Zvezda prve večeri, Nena Čeri, nastupiće večeras u 22.20 časova na Crazy Rabbit bini, a nakon nje publici će se predstaviti nova internacionalna muzička nada Evian Christ. Na Mad Dog bini, između ostalih, večeras nastupaju Lindstrom, Frivolous i WhoMadeWho, a kompletnu satnicu festivala pogledajte. Program prvog dana počinje u podne, a poslednji izvođači za danas na bine će izaći oko 3 ujutru.

Program drugog festivalskog dana počeće u 15 sati, a u nedelju izdvajamo nastupe Toni Alena i Jimi Tenora, Kelele i DJ Krush-a na Crazy Rabbit bini, a Mad Dog stage će druge večeri predstaviti duo Pachanga Boys, Marka Nastića, The Shit Robot Show i Trust.

Veliki broj muzičara koji nastupaju na festivalu pridružio se apelu za pomoć ugroženima od poplava. Pop diva Nena Čeri je poslala video poruku kao i reči podrške.

- Moje srce je uz sve momke i devojke koji se bore sa suzama, da bi napravili nešto pozitivno nakon ove strašne tragedije koja je zadesila vaše sunarodnike i vašu divnu zemlju. Šaljem vam vibracije ljubavi i isceljenja, i daću sve od sebe da pridobijem što više ljudi da vam pomognu u vašoj akciji za prikupljanje fondova zbog ove nesreće. Šaljem vam svu ljubav sveta! – poručila je pevačica.

Ulaznice će se prodavati na ulazu na festival od 12 časova do 03 časa po ceni od 1.200 dinara za jednodnevnu i 2.000 dinara za dvodnevnu ulaznicu. Do 18 časova oba dana ulaz je slobodan za sve koji sa sobom ponesu paket pelena.

(Telegraf.rs)

Video: Karleuša napravila spektakl u Pazovi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natasa

    25. maj 2014 | 20:39

    Ovaj Belgrade Bear isti Русский медведь sa olimpijade u Moskvi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA