Hit filmovi sa Festa u bioskopima

 
  • 1

Filmovi "Opasan metod", "Koža u kojoj živim", "Potomci" i "Glumac" od sutra će se naći na redovnom repertoaru u Srbiji

Posle veoma uspešnih premijernih projekcija na FEST-u, filmovi iz distributerske kuce Cinefest - "Opasan metod" i "Koža u kojoj živim" kreću u bioskopsku distribuciju.

"Opasan metod" u režiji Dejvida Kronenberga, u kome glavne uloge tumace Kira Najtli, Vigo Mortensen, Mihael Fasbender i Vensan Kasel, na redovnom repertoaru u Dvorani kulturnog centra Beograda je od 7. marta.

Radnja filma, zasnovana na istinitim događajima, smeštena je u period uoči Prvog svetskog rata u Beču i Cirihu, gradovima koji postaju poprište mračne priče o seksualnim i intelektualnim otkrićima. Film otkriva uzburkan odnos između mladog psihijatra Karla Junga, njegovog mentora Sigmunda Frojda i Sabine Spilrajn, lepe mlade žene sa duševnim tegobama koja će stati između njih. U ovom istraživanju senzualnosti, ambicije i prevare otkrivamo ključan momenat kada se Jung, Frojd i Sabina spajaju i razilaze, zauvek menjajući tok moderne misli.

"Koža u kojoj živim" u režiji Pedra Almodovara od 8. marta će biti na repertoaru u bioskopima Kolosej Multipleks, Sinepleks i Arena Sinepleks u Novom Sadu.

Otkako mu je supruga izgorela u saobraćajnoj nesreći, doktor Robert Ledgard, koga glumi Antonio Banderas, ugledni plastični hirurg, traga za stvaranjem nove kože koja bi joj pomogla. Posle dvanaest godina, on uspeva da stvori kožu koja predstavlja pravu odbranu od svih uticaja. Osim godina istraživanja i eksperimentisanja, Robertu su bile potrebne još tri stvari: nedostatak skrupula, saučesnik i ljudsko zamorče. Nedostatak skrupula mu nikada nije problem. Marilija, žena koja se brinula o njemu od dana kada je rođen je njegov najverniji saučesnik. Film je baziran na romanu Tijerija Zonkea "Tarantula".

Drama "Potomci" Aleksandra Pejna nagrađena je sa više od 40 priznanja, među kojima su Oskar za najbolji adaptirani scenario i "Zlatni globus" za najbolji film i najbolju mušku ulogu (Džordž Kluni).

Kluni, u, po mnogima, svojoj najboljoj ulozi, igra Meta Kinga, koji se nakon što mu supruga upada u komu, suočava sa saznanjem da nije provodio dovoljno vremena sa svojom porodicom, da ga je žena varala i da je njegovim ćerkama potrebna roditeljska pažnja i pomoć.

Film "Glumac" osvojio je pet nagrada Oskar, uključujući onaj za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glavnu mušku ulogu (Žan Dižarden), šest nagrada "Cezar", tri Zlatna globusa, sedam nagrada "Bafta".

Nemi crno-beli film predstavlja omaž holividskoj kinematografiji izmedju dva rata, a glavni junak je zvezda nemih filmova Džordž Valentin čija se karijera raspada pojavom zvučnog filma.

(A.V.)

 

 

Video: Konstrakta je ovom pesmom počela nastup

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tito, Staljin, Hitler,Trocki i Frojd bili su komšije u Beču ! - Politički Meridijan

    26. januar 2015 | 03:30

    […] njima ipak je bilo razlike – Trocki i Staljin su se tu krili, dok je Frojd već bio čuven u […]

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA