Ovaj hit nikada nećete čuti, proverite i zašto! (VIDEO)

 
  • 0

Američki sastav "Vulfpeck" je objavio album "Sleepify" sa 10 pesama u kojima je snimljena potpuna tišina, bez ijednog jedinog zvuka

Američki bend "Vulfpeck" smislio je zanimljiv način za promociju i nedavno je objavio album "Sleepify" na kojem se nalazi... tišina! Da, dobro ste pročitali, radi se o 10 kratkih "pesama" u kojima nema nijednog jedinog zvuka!

Naravno, mladi rokeri su uspeli u svojoj nameri da privuku pažnju i njihovom nesvakidašnjem poduhvatu svi govore, a "Vulfpeck" su na ovaj način uspeli i da prevare i poznati sajt za slušanje i strimovanje onlajn muzike "Spotify". Naime, po pravilima ove internet stranice, ukoliko ljudi vaše pesme slušaju duže od 30 sekundi, "Spotify" vam isplaćuje nadoknadu za autorska prava.

Džek Straton, fontmen grupe "Vulfpeck" ovako opisuje nečujni album:

Na ovaj način "Vulfpeck" žele da prikupe dovoljno novca za finansiranje turneje na kojoj sviraju "normalne" numere, sa pevanjem i sviranjem.

Doduše, ovo nije originalna ideja jer su, na primer, otkačeni članovi riječkog benda "Let 3" to isto uradili još davne 1997. sa albumom "Nečuveno", a u svetu ima još sličnih primera.

A kako "zvuči" album za kojeg kažu da je idealan za uspavljivanje možete "čuti" OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA