Ako vam konobar donese čašu mlake vode, odmah je vratite: Postoji veliki razlog zašto to uvek treba da uradite
Kada naručujete piće ili hranu u restoranima i kafićima, obično obraćate pažnju samo na hranu ili "glavno piće", a to je najveća greška i potencjalno najveći rizik za vaše zdravlje. Stručnjaci kažu da se najveći broj bakterija i potencijalnih opasnosti po vaše zdravlje nalazi u onome što dolazi kao prtailac onoga što ste naručili - u čaši vode sa česme.
Ako vas svrbe leđa, ruka ili vrat - možda imate jednu od ovih 9 opasnih bolesti
Jedna od najopasnijih stvari koju možete konzumirati u restoranu ili kafiću je "česmovača". Sve što neko vreme stoji na temperaturi između 40 i 140 stepeni ima visok potencijal za prikupljanje bakterija. Ako voda već neko vreme stoji na vašem stolu ili vam konobar donese mlaku vodu, tražite novu čašu.
Čaša u kojoj se nalazi mlaka voda može biti pravi izvor zaraze, važno je da budete oprezni kako biste sačuvali svoje zdravlje, pogotovo na ovim vrućinama kada bakterije bujaju na sve strane. Osim toga, mnogi kafići i restorani prodaju flaširanu vodu, pa nemaju odgovarajuće sisteme za prečišćavanje vode.
Zbog ove opake bolesti se žene mnogo goje, teško se leči, ali postoji jedan način
Osim toga u jednom istraživanju koje je obuhvatilo nekoliko restorana brze hrane u Americi otkriveno je da je led za hlađenje pića sadržavo više bakterija nego što ih je bilo u toaletima tih restorana. Razlog za to je što se on pravi od vode sa česme.
(Telegraf.rs)
Video: Sneg pravi opasne probleme širom Bosne i Hercegovine
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mimi
Da. A koliko košta 2dcl. flaširane vode u restoranima? U običnoj ćevabfzinici u N. Sadu košta 90 din. Odlična navlakuša da naručujete flaširanu rashlađenu vodu. Zaboga i led ima toliko bakterija? Ne kopčamo se mi baš svi pozadi.
Podelite komentar
Milos
Ma nemoj samo filtrirana voda!!! A sa druge strane hladna voda losa za varanje sta cemo sad?
Podelite komentar