ODBILA JE DA VAKCINIŠE sina i zbog toga ZAVRŠILA U ZATVORU

Prekršila je dogovor s detetovim ocem i oglušila se na naredbu suda

  • 4

Rebeka Bredov iz Mičigena osuđena je na sedam dana zatvora nakon što je odbila naredbu suca da vakciniše svoga sina, javlja BBC.

Sve o SMRTONOSNOJ bolesti koju je Hju Hefner imao pre smrti

RAK DOJKE SE USKORO NEĆE OPERISATI? Revolucionarna vakcina i tableta ubijaće ćelije tumora

Uskoro nas očekuje epidemija gripa: Evo kad je pravo vreme da se vakcinišete

Gospođa Bredov nije dopustila da njen devetogodišnjak dobije imunološku vakcinu iako se ranije s dečakovim ocem, svojim bivšim suprugom, dogovorila da će to dozvoliti. U Mičigenu postoji zakonsko dopuštenje da roditelji mogu da preskoče ili odlože vakcinaciju svoje dece zbog ličnih uverenja. Međutim, Rebeka Bredov je u ovom slučaju prekršila zakon jer je prekinula dogovore sa svojim bivšim suprugom iz novembra 2016. da se njihov sin vakciniše. Ona je inače majka dvoje dece, a osuđena je zbog nepoštovanja odluke suda od prošle nedelje kada joj je naloženo da se dečak mora vakcinisati.

Foto: AP/Tanjug

Bivši supružnici su se rastali 2008, a kako piše ABC News, podelili su roditeljsko starateljstvo. Iako su se u vreme rođenja deteta dogovorili da će izbegavati vakcinaciju, otac je nakon razvoda želeo da se dečaka ipak redovno vakciniše. Majka je na okružnom sudu u Oklandu, kojim je predsedavala sutkinja Karen Mekdonald, rekla kako edukovana što se tiče vakcinacije deteta i da je to protivno njenim uverenjima.

Radije bih sedela iza rešetaka i ostala pri svojim uverenjima, nego uradila nešto u šta potpuno ne verujem”, rekla je na sudu.

Procenat dece koja se vakcinišu u Mičigenu je među gorima u Sjedinjenim Državama, radi se o 43. državi na rang listi od 50 saveznih američkih država. Predsednica neprofitne organizacije Nacionalni centar za vakcinaciju Barbara Lo Fišer u izjavi za BBC je rekla kako ovo nije prvi put da je roditelj zatvoren jer nije hteo da vakciniše svoje dete.

Daljinac

(Telegraf.rs / Telegram.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA