Ovo je NAJNEZDRAVIJI način za spremanje jaja
Baš kao što je to slučaj sa mesom i povrćem, postoji bezbroj načina za spremanje jaja - od kojih su neki zdraviji od drugih.
365 DANA SU JELI SAMO MESO: Doktori su ostali u šoku kada su ih pregledali
PRAVA ISTINA O ŠEĆERU U VOĆU: Da li od njega zaista možemo da se ugojimo?
OPASNO PO ZDRAVLJE: Meso, jaja i sir nikako ne smete da čuvate u ambalaži u kojoj ste ih kupili
Nutricionista Džoel Feren otkrio je koji je najnezdraviji način za spremanje jaja.
"Poširanje ili kuvanje jaja je verovtano najzdraviji način njihove pripreme jer u njih ne stavljate brojne dodatke koji mogu da budu štetni po liniju, ali i zdravlje. Jednostavno ih kuvate u vodu", tvrdi on.
Međutim, koji je najnezdraviji način pripreme jaja?
Sudeći po Džoelu, to je kajgana jer postoje brojni recepti koji uključuju dodavanje mleka, pavlake i mnogih drugih stvari koje povećavaju broj kalorija, ali i štetnih masti u jelu.
Pržena jaja se po njemu nalaze negde u sredini - u zavisnosti od toga na čemu ih spremate.
Džoel predlaže korišćenje ulja u spreju, ili minimalne količine ulja koja se nanosi četkicom po tiganju jer ljudi uglavnom preteraju kada ga sipaju direktno iz flaše.
Spremanje jaja u njihovom izvornom obliku je dakle najbolji način da u organizam unesemo sve ono najbolje što imaju da nam ponude.
(Telegraf.rs)
Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Pratilac
Kako da ne. Sad ne valja nista. Odrasli smo na kajgani, a sad je spremanje jaja "nuklearna fizika". Preteruju!!!
Podelite komentar
pop
Ja ih przim na suncu,bez masti i ulja,ponekad stavim malo soli.
Podelite komentar
stvarno?
rovito jaje na oko u svinjskoj masti meni ima naj bolji ukus. da li je zdravo ili ne meni nije bitno.
Podelite komentar