Ovo je NAJNEZDRAVIJI način za spremanje jaja
Baš kao što je to slučaj sa mesom i povrćem, postoji bezbroj načina za spremanje jaja - od kojih su neki zdraviji od drugih.
365 DANA SU JELI SAMO MESO: Doktori su ostali u šoku kada su ih pregledali
PRAVA ISTINA O ŠEĆERU U VOĆU: Da li od njega zaista možemo da se ugojimo?
OPASNO PO ZDRAVLJE: Meso, jaja i sir nikako ne smete da čuvate u ambalaži u kojoj ste ih kupili
Nutricionista Džoel Feren otkrio je koji je najnezdraviji način za spremanje jaja.
"Poširanje ili kuvanje jaja je verovtano najzdraviji način njihove pripreme jer u njih ne stavljate brojne dodatke koji mogu da budu štetni po liniju, ali i zdravlje. Jednostavno ih kuvate u vodu", tvrdi on.
Međutim, koji je najnezdraviji način pripreme jaja?
Sudeći po Džoelu, to je kajgana jer postoje brojni recepti koji uključuju dodavanje mleka, pavlake i mnogih drugih stvari koje povećavaju broj kalorija, ali i štetnih masti u jelu.
Pržena jaja se po njemu nalaze negde u sredini - u zavisnosti od toga na čemu ih spremate.
Džoel predlaže korišćenje ulja u spreju, ili minimalne količine ulja koja se nanosi četkicom po tiganju jer ljudi uglavnom preteraju kada ga sipaju direktno iz flaše.
Spremanje jaja u njihovom izvornom obliku je dakle najbolji način da u organizam unesemo sve ono najbolje što imaju da nam ponude.
(Telegraf.rs)
Video: Podkast "Glasno", EP 4: Gost Nemanja Dević
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Pratilac
Kako da ne. Sad ne valja nista. Odrasli smo na kajgani, a sad je spremanje jaja "nuklearna fizika". Preteruju!!!
Podelite komentar
pop
Ja ih przim na suncu,bez masti i ulja,ponekad stavim malo soli.
Podelite komentar
stvarno?
rovito jaje na oko u svinjskoj masti meni ima naj bolji ukus. da li je zdravo ili ne meni nije bitno.
Podelite komentar