Roditelji ovakvim ponašanjem "ubijaju" ambiciju i samostalnost kod dece

 
  • 1

Roditelji su previše zaštitnički nastrojeni prema deci

Roditelji se nadaju da će decu podstaći na to da zarađuju i imaju svoj novac tako što deci daju novac kad god im treba i time samo dolazi do kontraefekta, upozoravaju stručnjaci.

Sa njima je Tramp varao Melaniju: Porno zvezde su potpisale ugovor o tajnosti, a sada žele da pričaju o svojim aferama? (FOTO) (VIDEO)

Istraživanje koje su sproveli Univerzitet Njukastl i Youth Employment pokazalo je da su deca roditelja koji imaju dobre pozicije i plate manje ambiciozna. Ali, poenta istraživanja nije bila da se roditelji obeshrabre u pomaganju deci.

Foto: www,pixabay.com

- Istraživanje je ukazalo na to koliko je porodica bitna i koliko je skromna novčana podrška roditelja dobra za napredak dece, rekla je Laura Džejn Roling direktorka Youth Employment.

Istraživanje je ukazalo na to da mladi koji zavise od roditelja predstavljaju goru generaciju jer se teže zapošljavaju, nemaju ni sat radnog iskustva, teže se odlučuju za zanimanje kojim će se baviti zbog čega pre biraju da zavise od roditelja. Mnogi još uvek žive sa roditeljima ili su morali da se vrate kući.

Foto: pixabay.com

Nekretnine im ostaju nedostižne jer nemaju sredstva da sebi obezbede krov nad glavom. Zbog toga većina mladih živi još uvek sa roditeljima ili bakama i dekama. Njihova nezavisnost ugrožena je jer se ne odlučuju na rizik i nemaju osećaj za odgovornost kao deca roditelja koji su u lošoj finansijskoj situaciji, piše Independent.

Roditelji koji su u mogućnosti trude se da deci obezbede dobar posao preko veza i poznanstava. Mladi čiji roditelji su im jasno stavili do znanja da su posao i novac povezani – imaju veće šanse i ambiciju da uspeju i ostvare se kao poslovni ljudi.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Video: Od novembra počinje skrining karcinoma pluća, pulmolog otkriva ko je u riziku i zašto treba da dođe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. mart 2018 | 15:52

    Dajte čoveku ribu i nahranit ćete ga za jedan dan; naučite ga kako da je lovi i prehranit ćete ga za ceo zivot!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA